Pratite nas

Poznati

Kad je Farizada bila Farka: “SREBRNU DUGU” UKRALI SU JOJ INDIRA I NINO, A “MAJKO, GDJE JE ON” ZORICA BRUNCLIK

Published

on

Školovana, šarmantna, raspjevana, dobronamjerna i iskrena. Ukratko, to je Farizada Čamdžić, jedna od najkvalitetnijih pjevačica na Balkanu, koja nikada nije dostigla estradne visine kakve bi trebala imati.

Ipak, ona je žena junakinja, kako to kazuje i njeno ime (prijevod sa arapskog za Farizadu glasi “junakinja”) pobjednica na svim profesionalnim i životnim poljima. Rođena je u Modriči. Završila je srednju ekonomsku školu u Bosanskom Šamcu

Na estradi Farizada traje preko 35 godina, tačnije od 1986. godine, i te godine je snimila za muzičku kuću Diskoton Sarajevo svoj prvi album. Tada su se već izdvojili hitovi koje i danas rado slušamo kao što su “Majko gdje je sada on”, “Tebe želim ali nisam tvoja”.

Od tada je Farizada prisutna na estradnom nebu te kao mlada umjetnica učestvuje u mnogim turnejama sa velikim zvijezdama.

Svi će kazati da je Farizada mogla biti zvijezda broj jedan nab h., pa i balkanskim prostorima, ali taj završni korak nikako nije uspijevala napraviti. Prvi put j prekinula Zorica Brunclik kada joj je “ukrala” pjesmu “Majko, gdje je sada on”.

Godina 1994. “mirisala” je na novi Farizadin uzlet na estradi. U saradnji sa Halidom Muslimovićem snimila je odličan album “Srebrna duga”. Ovu pjesmu su otpjevali u duetu. A onda su joj i ovaj hit ukrali. Snimili su je Indira Radić i Nino Rešić, te su napravili sjajan posao.

Zanimljivo je da je Muslimović u to vrijeme sanjao o velikim Farizadinim uspjesima, pa joj je dao i umjetničko ime Farka. Ali, kada je trebalo da se kao izdavač i produent više posveti Farki, on je pjesmu prodao Beograđanima.

Onako, kako i priliči damama Farizada je progutala još jednu gorku pilulu, ali nije posustajala. Nastavila je da snima nove plčoče, te da ljubitelje dobre pjesme obraduje kvalitetnim interpretacija. Odekla se i umjetničkog imena Farka. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending