Pratite nas

Poznati

Ovo su pjesme po kojima ćemo pamtiti Massima Savića: STRANAC U NOĆI, DODIRNI ME SLUČAJNO

Published

on

Massimo Savić (60) preminuo je 23. Decembra 2022. Godine u Zagrebu, a tužnu vijest potvrdili su iz Aquarius Recordsa. Svi su u šoku, jer nas je napustio mlad umjetnik, kojeg je karcinom pluća za kratko vrijeme odveo na onaj pravedniji svijet.

Massimo Savić se prvi put publici predstavio 1983. kao vođa synth-pop grupe Dorian Gray kada izdaje prvi album ‘Sjaj u tami‘. Dvije godine kasnije izlazi njihov drugi album ‘Za tvoje oči‘.
Nakon razlaza grupe, Massimo devedesetih započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u saradnji sa Zrinkom Tutićem.

Nakon petogodišnje pauze, objavljuje novi album jednostavnog naslova Massimo, a potom su uslijedili hvaljeni albumi Vještina i Vještina 2 koji su Massima vratili u sam vrh mainstream pop-rock muzike i potvrdili ga kao jednog od najboljih pjevača na ovim prostorima.

Sredinom 2011. godine, Massimo objavljuje ogroman hit ‘Iz jednog pogleda‘, čiji je tekst i muziku napisao Predrag Martinjak. Ovo je bila prva saradnja između Massima i Peggyja koja se kasnije nastavila sve do samoga kraja.

U karijeri je osvojio čak devet diskografskih nagrada Porin u Hrvatskoj, a izdao je 17 solo albuma.

Massimo je također osam puta nominiran za medijsku nagradu Zlatni studio, a dva put je i nagradu osvojio – za pjesmu godine i za najboljeg pjevača.

Njegova diskografija je prebogata, a neke od pesama po kojima emo ga pamtiti su: Iz jednog pogleda, Stranac u noći, Dodirni me slučajno, Indija, Da mogu… (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending