Pratite nas

Zdravlje i ljepota

IZBACITE NAKUPLJENI SEKRET I OTROVE IZ PLUĆA: Čudessni sirup protiv kašlja i za čišćenje pluća (Recept)

Published

on

Ukoliko ste pušač više od pet godina do sada ste već sigurno bar jednom imali bronhitis, koji karakteriše specifičan kašalj. Naravno da bi najbolje bilo da se zauvijek odreknete cigareta i produžite život za bar deset godina.

Ipak, ako još uvijek niste spremni na ovako “radikalan” korak, predlažemo vam da u svakodnevnu ishranu uvrstite sleijdeće namirnice.

LUK
Brojne prednosti crnog i bijelog luka su već nadaleko poznate. Ove namirnice imaju i antikancerogeno dejstvo i odlična su preventivna mjera za mnoge maligne bolesti. Crni luk je posebno efikasan u prevenciji različitih respiratornih infekcija.

ĐUMBIR
Ovaj drevni istočnjački začin poznat je od davnina po svom čudesnom ljekovitom djejstvu. Đumbir je važan i za izbacivanje sekreta nakupljenog u plućima usljed pušenja.

KURKUMA
Ovaj nevjerovatni žuti začin je bogat vitaminima i mineralima, a sadrži i ljekovite omega 3 masne kiseline. Kurkumi se pripisuje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno djejstvo, pa je veoma poželjno da ovaj začin uvrstite u svakodnevnu ishranu.

POTREBNI SASTOJCI ZA ELIKSIR: 400 g crnog luka, 1 l vode, 400 g šećera, 2 kašičice kurkume, očišćen mali korijen đumbira.

U šerpu sipajte vodu, šećer i stavite da provri. Dodajte očišćeni luk, isječen na četvrtine i narendani korijen đumbira (veličine palca). Sipajte kurkumu i kada provri smanjite temperaturu. Kuhajte dok se količina ne smanji za polovinu. Procijedite, sipajte u čistu staklenu teglu, a kada se potpuno ohladi, stavite u frižider.

Uzimajte po dve supene kašike ujutru na prazan stomak i uveče dva sata prije jela. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending