Pratite nas

Zdravlje i ljepota

RECEPT ZA VISOK PRITISAK: Mlaćenica, bijeli luk, celer, cvekla

Published

on

Visoki, povišeni ili oscilirajući pritisak je masovna bolest koja ne bira žrtve. Najugroženija grupa je ona iznad 40 godina, ali sve češće ovom bolesti pogođeni su i znatno mlađi.

Evo recepture iz narodne medicine koja pomaže obaranju visokog krvnog pritiska. Ova salata i preliv su i ljekoviti, i ukusni, a pritisak veoma brzo dovode u normalu

ZA PRELIV JE POTREBNO: 6 čehni bijelog luka sa opnom, 4 velike kašike narendanog svježeg korijena od celera, 3 velike kašike sušenog peršuna ili tri velike kašike svježeg, 3 velike kašike jabukovog sirćeta, sok od dva iscijeđena limuna, 1 velika kašika koncetrat paradajza i čaj spravljen od jedne velike kašike gloga koji je poklopljen odstajao 15 minuta u 1 dcl prokuhane vode

ZA SALATU JE POTREBNO: cvekla, celer, mlaćenica

Nasijecite na vrlo tanke ploške oko ¼ kg svježe cvekle, zatim nasijecite na vrlo tanke pološke od ¼ kg korijena celera. Dodajte ½ litra mlaćenice (kupovne ili domaće)

Sve dobro sameljite u blenderu. Dodajte sve sastojke za preliv i još dodatno izblendajte.

Kako koristiti:
1. Kao smjesu za napitak: tri velike kašike ove smjese stavite u čašu od 2dcl i dodajte vode i popijte,

2. Kao preliv uz salate,

3. Kao sos umak i prilog uz jela

4. Kao salatu-hladnu supu (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending