Pratite nas

Poznati

Biramo najgluplji hit: CIGU LIGU, OP CUP NA KALUP, DAVORIKE DAJKE…

Published

on

Skoro neopaženo prolaze nelogičnosti i dvosmislenosti u hitovima narodne I zabavne muzike. Nekada su postojale posebne komisije, zabrane za šund pjesme a danas je, čini se, u modi “što perverznije i nelogičnije, to primamljivije”.

Zbog golicavih i “škakljivih” pjesama sedamdesetih godina zabrane su imali Mica Trofrtaljka (Davorike, dajke, Kad se steže i nateže), Mersa Miljković (Čičo, čičo), Braća bajić (Švabica). Dugo je zabranu imala i pjesma Šabana Šaulića “Bio sam pijanac”, koja je muzičkim urednicima smetala zbog spominjanja alkohola, drugih zamjerki nisu imali.

Bez obzira na zabrane publika je ove pjesme prigrlila, ploče su se prodavale u tiražima od stotine hiljada primjeraka.

Imali su “bisera” u svojim hitovima i Brena, i Džej, i Lepa Lukić, I Sneki babić, I Zlata Petrović… U pitanju su pjesme sa vrlo dvosmislenim stihovima, na granici neukusa, a ponekad i bez ikakvog smisla.

Da li iko može skontati šta su Brena i Džej željeli da kažu duetom, u kojem pjevaju ovako: “Cigu ligu ligu li migu migu migu li, ej raketa rake take take ta“.

„Koktel, koktel, hotel, motel, hajde sa mnom đinđi rinđi zaljuljaj. Koktel, koktel, splav i motel, hajde sa mnom đinđi rinđi zaljuljaj“, glasi stih koji je Toma Black Panters otpjevao u numeri „Đinđi rinđi“.

Osim numera „Romale, Romali“, „Didule“, „Davorike dajke“, „Zek zek dadumle“ čiji naslovi nemaju nikakvo značenje, tu je i iroinično rečeno, fantastičan stih grupe „In Vivo“:

„Šunjam se kao iguana, malo viski, guarana, kafana k’o Kopakabana, skupo k’o Strahinjića Bana“.

I Zlata Petrović ima vrhunski stih „Ti imaš ćerku i ona je žensko, kako se barem ne plašiš toga?„, kao i Lepa Lukić koja je pjevala: „Cup, cup na kalup, mnogo mladog sokakom, zar te, dragi, nije strah da se šetaš mrakom“.

U pjesmi „Ukrštenica“ Saška Karan otpjevala je stih „Daj zagrli me, daj daj daj, vodoravno, a i uspravno“. Ali to nije sve. U videu ispod predstavljamo vam još hitova čiji su stihovi urnebesni, te mogu lijepo da vas nasmiju. Preslušajte, a nakon toga izaberite najgluplju pjesmu u ovom izboru. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending