Pratite nas

Poznati

Velikan čuva uspomenu na velikana: POSLUŠAJTE KAKO MIROSLAV I TOZOVAC PJEVAJU “SIROMAH SAM, AL VOLIM DA ŽIVIM”

Published

on

Miroslav Ilić, najveći bard muzičke scene uskoro proslavlja zlatni jubilej – 50 godina blistave karijere, Zvanična proslava zakazana je velikim koncertom u beogradskoj Štark Areni 10. decembra ove godine.

Legendarni “slavoj” već dugo ne snima nove pjesme. Ne može da nađe odgovarajuću numeru iza koje bi stao srcem kako on to donosi u svakoj interpretaciji. Presnimio je nekoliko svojih starih pjesama, te veliki Tozovčev hit iz 1972. godine “Siromah sam al volim da živim”.

Miroslav je na jedinstven način otpjevao u novom aranžmanu Zozovčevu pjesmu. Snimio je I spot, koji je danas objavljen na Youtube kanalu.

Inače, njen autor je Predrag Živković Tozovac, koji je čitavog života bio pjevački uzor Miroslavu Iliću.

“Nisam žlio da se dokazujem ovom izvedbom pred neponovljivim ozom. To je moj poklon velikom umjetniku od mene. Želim da Tozina pjesma ponovo oživi – kaže Miroslav.

Dva velikana pjevaju istu pjesmu, koja je nastala prije 50 godina. Nesumnjivo ovo je sjajan poklon ljubiteljima narodne muzike. A koja će vam se izvedba više svidjeti – to je stvar ukusa. Mada, mislimo da su obje izvedbe sjajne. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending