Pratite nas

Zdravlje i ljepota

PROŠIRENE I BOLNE VENE: Obloge od zelenog paradaiza donose veliko olakšanje (Recept)

Published

on

Proširene vene se mogu javiti iz više razloga, a postoje dva tipa ovih vena. One mogu biti unutrašnje i u tom slučaju nisu vidljive, ali izazivaju osjećaj težine i bolove u nogama. Mogu biti i površinske i u tom slučaju osim zdravstvenog, predstavljaju i estetki problem. U poodmaklom stadijumu ove bolesti može doći i do otvorenih rana na nogama. Uz redovnu upotrebu ovih obloga smanjuju se ili potpuno rješavaju problemi proširenih vena.

Obloge od zelenog paradajza
Paradajz sadrži velike količine antioksidanta likopena koji pomaže u ublažavanju upala. Takođe, sadrži i supstancu sličnu aspirinu, koja sprječava stvarenje ugrušaka u krvi i pospješuje cirkulaciju. Ali prvenstveno, zeleni paradajz je bogat vodom i sastojcima koji će smanjiti upalu, umor u nogama i napetost.

Zeleni paradajz za vene može se upotrijebiti na dva načina:

Prvi način je najjednostavniji i podrazumijeva da nabavite i operete nekoliko zelenih paradajza i isiječete ih na kriške. Te kriške zatim nanesite na upaljene čvorove vena na nogama ili rasporedite na noge. Da bi sve stajalo na svom mjestu, pričvrstite elastičnim zavojem. Držite ovako dok ne počne da vas pecka, pa onda isperite.

Drugi način da upotrijebite obloge za vene od zelenog paradajza jeste djelotvorniji, jer podrazumijeva kombinaciju sa jabukovim sirćetom te tako imate prednosti od oba ova tretmana.
Za ovu oblogu potrebno vam je 5 zelenih paradajza, 1 čaša jabukovog sirćeta i jedna staklena tegla.

Priprema:
Zeleni paradajz isiječete na kolutove i stavite u staklenu teglu, pa prelijete jabukovim sirćetom. Poklopite i ostavite da odstoji 48 sati na hladnom i tamnom mjestu. Nakon 2 dana, ova obloga za proširene vene na nogama je spremna za upotrebu.

Nanosite je slično kao i prethodnu. Kriške paradajza stavljate na kritična mjesta i onda zavijete zavojem. Ostavite da djeluje 40 minuta pa isperite hladnom vodom.

Nakon dvije nedjelje trebalo bi da primijetite značajno olakšanje povlačanje upaljenih vena. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending