Pratite nas

Poznati

Spomenar: VREMENA KADA JE CECA HARALA SARAJEVOM

Published

on

O Ceci se priča sve i svašta. Na neke stvari ona nikada nije reagovala, o nekima izbjegava i da priča. Ova fotografija nastala je u Robnoj kući „Sarajka“ devedesetih godina prošlog vijeka, gdje je Ceca tada obarala rekorde posjećenosti. Prije nje Sinan je uspio okupiti 700 ljudi, a ona se približila cifri od hiljadu posjetilaca.

U to vrijeme Ceca je bila popularnija u Bosni, nego u Srbiji, što je i razumljivo jer tamo je monopol držala Dragana Mirković. Njeni saradnici nisu dozvoljavali bilo kojoj mlađoj zvijezdi da ispliva u sami vrh. Zato je Ceca na „Ilidži 88“ sa pjesmom „Cvetak zanovetak“ osvojila jednu od festivalskih nagrada. Nakon toga je na prestižnim manifestacijama „Naj hit“ u Sarajevu svake godine osvajala najveća priznanja.

Tih godina Ceca je bila apsolutno apolitična, baš kao i njen otac Slobo. Njemu je bilo dovoljno dati koju čašicu rakije da popije i sve mu bilo ravno do mora. Jednom prilikom, za vrijeme nastupa u Visokom, gdje je bilo nekoliko hiljada posjetilaca, a među njima i veliki broj žena u muslimanskoj narodnoj nošnji, po završetku nastupa Ceca je molila da joj se napravi kopija video snimka i da pokaže svojima u Žitorađi kako je vole Muslimani (njene riječi pred autorom ovog teksta, iz čije kuće u Sarajevu se bukvalno i udala 30. decembra 1991. godine.

Fotografija je nastala 1990. godine u čuvenom sarajevskom restoranu “Oktobar”, koji se nalazio na vrhu Robne kuće Sarajku. U društvo sa Cecom je njen otac Slobodan, te Mujo Isanović, koji se često crzmao oko Cece. NIje teško pogoditi zašto… (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending