Pratite nas

Naj recepti

Toliko su ukusne da će vam svi tražiti recept: PLJESKAVICE U PIRE KROMPIRU

Published

on

Ovakve pljeskavice, do sada, sigurno niste probali. Ali smo sigurni da će vam se dopasti. Pripremite mljeveno meso, krompir, ali i mocarelu. Ispratite jednostavne korake i uživajte u fantastičnom ručku.

Za krompir potrebni sastojci: 2 kg krompira, so, biber, 2 jajetaPexels

Za pljeskavice potrebno: 300 g mljevenog mesa, 1 crni luk, 1 čehna bijelog luka, 50 g tvrdog sira, 1 jaje, 50 g mocarele

Skuhajte krompir, posolite ga, pobiberite i dodajte jaja. Zatim sve to lijepo ispasirajte, stavite na pek papir, preklopite drugim pek papirom, a zatim razvucite oklagijom i stavite u zamrzivač na 10 minuta.

Za to vrijeme isjeckajte bijeli i crni luk i propržite ga, pa dodajte mljeveno meso. Sve sjedinite, a kada se bude ispržilo, vadite loptice i stavljajte na pek papir i onda pritisnite tepsijom ili vatrostalnom činijom i uz pomoć noža oblikujte kvadrat.

Na jedan kvadrat stavite parče sira, pa ga preklopite drugim kvadratom. Ispecite, a nakon toga sklonite jedan pek papir sa krompira i stavite dvije napravljene pljeskavice na jednu ivicu. Okolo premažite umućenim jajetom i pospite rendanom mocarelom, a zatim pecite u rerni, koju ste prethodno zagrijali, na 180 stepeni oko 20 minuta. (Naj portal)

Naj recepti

Pikantno i ukusno: FIŠ PAPRIKAŠ (Recept)

Published

on

Danas vam poklanjamo zanimljiv recept za ukusno jelo u kojem ćete istinski uživati. Važno je napomenuti da ovo jelo zasiti, a ne goji!

POTREBNI SASTOJCI: 1 kg miješane riječne ribe, 1 kg crnog luka, 2-3 čehna bijelog luka, 3-4 lovorova lista, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika mješavine začina za pečenu ribu, 1 kesica dodatka za riblju čorbu, po ukusu mljevenog bibera i bibera u zrnu, 1 kašika ljute, suhe čili papričice, 1 kašika sjeckanog peršunovog lista

Ribu isjeći na krupniju parčad i odložiti sa strane, trebaće nam kasnije.

Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno sjeckan crni luk, da se zgusne, ako je potrebno, dolivati po malo tople vode. Staviti i koji list lovora. Bijeli luk samo zdrobiti i ubaciti u šerpu.

Sad dodati paradajz pire i, kad zamiriše, sipati 1,5 l hladne vode u kojoj je razmućena kesica dodatka za riblju čorbu. Kuhati na jakoj vatri, da se sos malo zgusne.

Zatim ubaciti prethodno spremljenu ribu, dodati začin za pečenu ribu, mljeveni i biber u zrnu i suhu čili papričicu, kao i sjeckani peršunov list. Kuhati još oko petnaestak minuta. Poslužiti toplo. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending