Pratite nas

Zdravlje i ljepota

VISOKA TEMPERATURA: Tri prirodna recepta koje su koristili naši stari

Published

on

Prelazni period između godišnjih doba najopasniji je za viruse i bakterije koje mogu napasti naš organizam, a posebni dječiji. To može prouzrokoati visoku tjelesnu temperaturu koja se nekada dugo skida antibioticima i lijekovima, ali su protiv nje i+posebno djelotvorni prirodni preparati kojima su naše nane nama skidale temperaturu. Donosimo vam tri tradicionalna metoda za skidanje temperature, koji su najčešće korišćeni kod naših predaka.

Krompir
Krompir narežete na kolutiće ili izrendate, stavite na stopala i obujete čarape, pa noge dobro utoplite. Krompir možete kombinovati i sa jabukovim sirćetom. Pomiješajte malo ovog sirćeta i narendan krompir, smjesu stavite u lagane pamučne čarape, pa ih obujte. Noge umotajte u toplu dekicu i ostavite da djeluje nekoliko sati ili preko noći.

Brašno i bjelance
Napravite mješavinu kukuruznog brašna i alkoholnog sirćeta, treba vam gusta smjesa. Stavite tu mješavinu na tabane, uvijte stopala u pamučne krpe, pa obujte pamučne čarape. Za skidanje temperature možete upotrijebiti i bjelance. Umutite ga, nakvasite njime pamučne krpice, pa stavite preko tabana. Obujte čarape i ostavite da djeluje nekoliko sati.

Limun
Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i iscijedite sok, po mogućnosti i malo ulja iz korice. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa sa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite mirno bar sat vremena. Već poslije 30 minuta ćete osjetiti olakšanje, a krpice će na nogama biti gotovo suhe. Ponovite postupak i ove obloge ostavite na nogama tokom noći, spavajte sa njima. Slijedeći dan temperatura bi trebalo da bude znatno niža. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending