Pratite nas

Poznati

Sve joj ”smjestio” Svetomir Ilić Siki: KAKO JE NADA OBRIĆ UMJESTO NA OTVARANJU HOTELA, PJEVALA POD ŠATOROM?

Published

on

Poznato je da Nada Obrić puno bolje pjeva na pločama, nego uživo, te da zna biti nezgodna prema saradnicima.

Zbog toga je bila česta tema estradnih tračeva u kuloarima ili spletki. Čini se da joj je najveću spletku pripremio I odradio Svetomir Ilić Siki, odličan pjevač kojeg je jedno vrijeme bio glas nacionaliste.

Siki je ponudio Nadi Obrić 1997. godine pristojan honorar da pjeva da pjeva na otvaranju hotela na Tari. Nada prihvatila, krenula na Taru, ali nikako da nađe hotel u kojem je trebala pjevati.

Naišla je na jednom mjestu vidjela je samo betonsku ploču, a do nje – šator! Muzika trešti, narod se okuplja.

Organizatori je prepoznali, pa je počnu ubjeđivati da se ne vraća kući, već da narodu zapjeva. Nada pristine. Počne pjevati… Ali, orkestar nikako da stane.
Na kraju je sjela, zatraži od konobara čašu ode i viski. On joj donese, ali traži da plati.

Nadi mrak pao pred oči. Bijesna, počne histerisati. Zovne gazdu, počne žestoka svađa; on njoj jednu, ona njemu pet…Na kraju je umalo došlo i do tuče. Nada je gazdi zveknula šamarčinu, ali on joj nije uzvratio. Povukao se. Donio joj je bocu viskija, nije joj naplatio, ali nije joj platio ni marku honorara. (Naj portal)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending