Pratite nas

Poznati

Ovu pjesmu odbili su Ljuba, Zorica, Dimov: KAKO JE MITAR U TUZLI PRONAŠAO HIT “VOLI ME DANAS VIŠE NEGO JUČE”?

Published

on

U svojoj višedecenijskoj karijeri Mitar Mirić je snimio na desetine hitova. Najveći su oni iz radionice čuvenog Novice Uroševića, sa kojim je snimio čak 117 pjesama.

Međutim, malo je poznato da je prvi veliki hit za njega komponovao Ljubo Kešelj. Riječ je o pjesmi “Voli me danas više nego juče”, koja je Mitru donijela popularnost neslućenih razmjera.

Prije toga Mitar je jedno vrijeme snimao singlica sa umjetničkim imenom Miro (Kad se spusti tiho veče). Sarađivao je sa Veroljubom Jovanovićem, Mehom Hrštićem, Radetom Vučkoviće, Radojem Mitrovićem…

“Voli me danas više nego juče” odbili su Angel Dimov, Ljuba Aličić, Zorica Brunclik. Kolege su se plašile da neće proći, jer je sličnu temu “razbio” Šaban godinu dana ranije u pjesmi “Dođi da ostarimo zajedno”. Na jednoj zabavi rudara u Tuzli, dok sam uz harmoniku pjevušio “Voli me danas više nego juče”, Mitar je nanjušio hit i zapečatio svoj stil. Rekao je “brate, ovo je pjesma rođena za mene”. Dogovorili smo se u dvije riječi – sjeća se maestro Ljubo Kešelj.

Do tada je Mitar polako stepenicu po stepenicu gradio karijeru, snimio je nekoliko singlica, te tek započeo saradnju sa Novicom Uruševićem koji mu je komponovao “Posljednju stranicu” (1979), s kojom je pobijedio na Ilidžanskom fetivalu. Inače, na ovom LP-iju Mitar je smnimio još jedan Ljubin hit “Ne ostavljaj suze na mom pragu”, (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending