Pratite nas

Poznati

Sjećanje na Veru Nešić: VREMENA SE MIJENJAJU, USPOMENE OSTAJU!

Published

on

Pjevala je kristalno čistim glasom neslućenih dubina i visina, šireći i radost i sjetu. Potpuno se predavala publici i atmosferi, njene ture nisu imale kraja. Takva je bila Vera Nešić koja je umrla prije 11 godina.

Ova pesma ima sve što treba za hit – pamtljive stihove u dva i po minuta, lirski šesterac Miodraga Ž. Ilića upakovan u pitku dvojčicu hitmejkera Dragana Aleksandrića. Malen zalogaj za glasovne mogućnosti Vere Nešić, a tako golem hit.

Za Veru Nešić će i publika, i pjevači i muzički stručnjaci kazati da je bila dragulj kakav se rijetko rađa. Izuzetno muzikalna, bogomdana za pravu narodnu pjesmu, a posebno za “dvojke”.

Diskografska karijera Vere Nešić (1959 – 2011) počela je 1987. pjesmom “Dva sanjara, dva drugara”. Ovu pjesmu vatrena crnka rijetke emocije prosto odmilovala

Tokom dvadesetogodišnje diskografske karijere (1987 – 2006) snimila je desetak albuma sa nekoliko vječitih i potencijalnih hitova: “A gde smo ja i ti”, “Zaspala je Šumadija”, “Čarapanka”, “Dva sanjara, dva drugara”, “Kome noćas dajem sne”, “Potražićes opet mene”, “Hrabrim srce, preboleću”, “Bez tebe jutro ne sviće”, “Ti si bio drugačiji”, “Kažite mu zore bele”, “Smejala se il’ plakala”, “Gladio mi gladiole”…

Malo je poznato da je pjevala prateće vokale na albumima Cece Ražnatović, Miroslava Ilića, Miloša Bojanića, Snežane Savić…

Pjevala je kristalno čiistim glasom neslućenih dubina i visina, šireći i radost i sjetu. Potpuno se predavala publici i atmosferi, njene ture nisu imale kraja. Ova prelijepa crnka za svog kratkog vijeka nije napravila nijedan skandal. Muzički uzor joj je bila Silvana Armenulić.

I za kraj jedan nevjerovatan podatak: zadnjih godina, dok se borila sa bolešću, na snimanja i koncerte dolazila je pravo sa hemoterapije. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending