Pratite nas

Poznati

Istina o hitu “Bolje biti pijan, nego star”: ZAŠTO SU NOVOSADSKI PENZIONERI “SREDILI” ZABRANU PJESME PLAVOG ORKESTRA?

Published

on

Osamdesetih godina prošlog vijeka “Plavi orkestar” bio je tinejdž bend koji je žario i palio Jugoslavijom. Mnogo djevojačkih suza je proliveno na njihovim koncertima, mnogo zabrana izlazaka izrečeno zbog kašnjenja jer ‘samo još ovu pjesmu da čujemo’…

Kada neko spomene bend Plavi orkestar, sjetite se pjesme “Bolje biti pijan nego star”. Hit koji se slušao u cijeloj regiji nastao je 1985. godine, ali nije baš svima bio po volji.

Svojevremeno je čak bilo zabranjeno puštati tu pjesmu, a sve zahvaljujući uvrijeđenim penzionerima iz Novog Sada.

“Nikada se nisam ljutio kada bi neko napravio neku lošu recenziju o nama. Štaviše, Savez penzionera bivše Jugoslavije iz Novog Sada je svojevremeno pokrenuo inicijativu da budemo zabranjeni kao grupa zbog pjesme ‘Bolje biti pijan nego star’.

Stvar je čak došla do javnog tužitelja i zabranjeno je emitovanje te pjesme. Tada smo imali jugoslavensku turneju, komunalci su morali lijepiti bijelu traku preko već polijepljenih plakata širom države jer se turneja zvala ‘Bolje biti pijan nego star’ – ispričao je svojevremeno frontmen grupe Saša Lošić Loša.

U pjesmi postoji i velika nelogičnost koju je prije nekoliko godina priznao i sam Saša Lošić. Na početku pjesme Loša pjeva ‘Žao mi je što smo bili samo dobri drugovi’, dok se u refrenu stvar mijenja pa pjeva “Vino ne zna da smo nekad bili sretni par”.

Loša je prije nekoliko godina priznao da je pjesmu pisao pijan i da je tek nakon 25 godina shvatio nelogičnost.

“Uhvatim se u razmišljanju, pjevam 25 godina i nikad to nisam primijetio. I onda sam počeo kopati po pjesmama i vidio da je pola potpuno iracionalno. Riječi nemaju veze jedna s drugom, nema radnje, nema logike. A, ljudima svejedno – kroz smijeh je komentarisao Loša. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending