Pratite nas

Zdravlje i ljepota

CELULIT I STRIJE: Moćni domaći piling protiv ŽENSKE “NOĆNE MORE” (RECEPT)

Published

on

Za većinu žena, borba protiv celulita je prava noćna mora. Traje dugo, a koji god metod da koristite, rezultat neće biti vidljiv preko noći.

Međutim, veliku pomoć predstavljaju domaći preparati koje možete lako da napravite. Kako da u roku od pet minut napravite piling od kafe protiv celulita?
POTREBNI SASTOJCI: 1 šoljica kafe, ½ šolje kokosovog ulja (ili slatkog bademovog ulja), ⅔ šolje grubog šećera, 4–8 kapi ulja cimeta (manje ako imate veoma osjetljivu kožu), 8 kapi ulja vanile ili 1 kašika kuhane vanile

U veću posudu dodajte kafu, kokosovo (ili slatki badem) ulje, šećer i esencijalna ulja. Dobro promiješajte da se sjedini.

Čuvajte u posudi za višekratnu upotrebu. Zbog upotrebe esencijalnih ulja preferira se staklo ili visokokvalitetna plastika, ali zbog sigurnosti tuširanja plastika će vjerovatno najbolje funkcionisati. Može se čuvati do jedne godine u frižideru.

Kako da koristite piling od kafe i šećera?
Nakon tuširanja, umasirajte piling od kafe na područja gdje će se vjerovatno naći celulit (zadnjica i butine), kao i na bilo koja vidljiva područja celulita. Masirajte energično ali i pažljivo, vodeći računa o zaštiti osjetljive kože. Ne želite da razbijete kožu ili ne izazovete krvarenje.

Temeljno isperite i osušite. Tretman ćete željeti završiti visokokvalitetnim ovlaživačem, kao što je grejpfrut krema protiv celulita.

Privremeno crvenilo na očišćenim mjestima je normalno. Ako bilo kakve nelagodnosti ili iritacije i dalje postoje, pokušajte da sameljete kafu, koristite fino mljeveni šećer i /ili izostavite ulje cimeta.

Kako to funkcioniše?
Kafeni dodaci eksfoliraju kožu, dok kofein pomaže da se prošire krvni sudovi i da se zategne koža. Kokosovo ulje pomaže u hidratantnoj kremi i ima brojne moćne efekte na kožu. Šećer pomaže većem pilingu kože.

Kako kafa pomaže kod celulita?
Piling od kafe djeluje pomoću dva glavna mehanizma – direktni efekti kofeina na masno tkivo i efekti masaže. Masiranje tokom upotrebe pilinga od kafe smanjuje edem tkiva i podstiče aktivnost ćelija koje proizvode kolagen (keratinocite) i smanjuje aktivnost masnih ćelija (adipocita).

Koristite ovaj piling od kafe protiv celulita i strija 2-3 puta nedeljno za najbolje rezultate. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending