Pratite nas

Naj recepti

Ovaj recept još niste probali: UŽIVAJTE U SPECIJALITETU “ĐAVOLSKA JAJA”

Published

on

Recept za ova neobična jaja datira još iz drevnog Rima, gdJe su kuHana jaja bila začinjena ljutim umacima i služila se kao predjelo tokom okupljanja i gozbi. Služivanje jaja tokom zabave bilo je uobičajeno samo za bogate Rimljane.

Potrebno je: 4 jaja, 2 kašike majoneza, 1 kašika senfa, pola kašičice sirćeta, prstohvat soli, pola kašičice bibera, prstohvat čili paprike u prahu, 2-3 grančice vlasca i prstohvat crvene paprike u prahu.

Pripremiti tvrdo kuHana jaja pa ih potom ohladiti. Pažljivo ih očistite i prepoloviti po dužini. Izvadite žumanca i stavite ih u zasebnu činiju, provucite ih viljuškom tako da nema velikih grudvica.

U posudu gdJe su žumanca dodajte majonez, senf, sirće i začine, pa dobro promIJešajte da ne ostane grudvica. Po želji u ovom koraku možete dodati još neke začine.

Uzmite kašičicu i ovom smJesom napuite prazna bJelanca. Kada sve završite pospite sa malo crvene paprike, ukrasite i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Možete ih jesti odmah pošto ih napravite ili kada odstoje sat vremena u frižideru. (Naj portal)

Naj recepti

Pikantno i ukusno: FIŠ PAPRIKAŠ (Recept)

Published

on

Danas vam poklanjamo zanimljiv recept za ukusno jelo u kojem ćete istinski uživati. Važno je napomenuti da ovo jelo zasiti, a ne goji!

POTREBNI SASTOJCI: 1 kg miješane riječne ribe, 1 kg crnog luka, 2-3 čehna bijelog luka, 3-4 lovorova lista, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika mješavine začina za pečenu ribu, 1 kesica dodatka za riblju čorbu, po ukusu mljevenog bibera i bibera u zrnu, 1 kašika ljute, suhe čili papričice, 1 kašika sjeckanog peršunovog lista

Ribu isjeći na krupniju parčad i odložiti sa strane, trebaće nam kasnije.

Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno sjeckan crni luk, da se zgusne, ako je potrebno, dolivati po malo tople vode. Staviti i koji list lovora. Bijeli luk samo zdrobiti i ubaciti u šerpu.

Sad dodati paradajz pire i, kad zamiriše, sipati 1,5 l hladne vode u kojoj je razmućena kesica dodatka za riblju čorbu. Kuhati na jakoj vatri, da se sos malo zgusne.

Zatim ubaciti prethodno spremljenu ribu, dodati začin za pečenu ribu, mljeveni i biber u zrnu i suhu čili papričicu, kao i sjeckani peršunov list. Kuhati još oko petnaestak minuta. Poslužiti toplo. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending