Pratite nas

Poznati

Naj barometer: KO BOLJE PJEVA “JA TI DOĐOH KAO GOST” – MILOŠ ILI IBRO?

Published

on

Penzionisani Miloš Bojanić rijetko se pojavljuje, još rjeđe i nastupa. Ne snima ništa novo. Živi od penzije, nekretnina, tantijema, turizma…

Iza sebe je ostavio veliki broj hitova, mada mu ni afere nisu bile strane. Jedna od jajnih njegovih izvedbi je i numera “Došao sam kao gost” koju je snimio kao treću pjesmu na albumu iz 1986. godine. Njeni autori su Futa Radulović i Marina Tucaković.

Ibro Bublin, raspjevani Sarajlija kojem su Šaban, Safet i Šerif u venama, ali i u glasnim žicama, nije bio tada ni rođen. On je na svijet došao 1999. godine. Ali, kako je ljubitelj sevdalinke i dobre komponovane narodne muzike, vrlo često iznenadi publiku obradama nezaboravnih hitova. U njegovim izvedbama ti coveri jako dobro zvuče. On je Milošev hit nazvao “Ja ti dođoh kao gost”, snimio je i video spot. I njegova izvedba je naišla na sjajan prijem.

Rijetko kada je kopija bolja od originala. Ipak, čini se da je u ovom slučaju Bublinova izvedba jača. Ili, se nama samo to čini. Procijenite i ocijenite vi sami. (Naj portal)

http://

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending