Pratite nas

Poznati

Enis Bešlagić se osjeća izdanim, a nije izdajica: U HRATSKOJ SAM GASTARBAJTER!

Published

on

Popularni Šemso iz Naše male klinike, glumac Enis Bešlagić, nema visoku cijenu u BiH, ali zato u Hrvatskoj dobro prolazi. Već su ga nazvali “hrvatskim cvijetom iz Bosne”.

On je na svom Instagram nalogu fotografiju iz Tešnja u Bosni i Hercegovini. U komentarima su ga pratitelji pitali zbog čega radi u Hrvatskoj, a ne u BiH.

Napokon u Bosni. BiH ima odlične umjetnike i ostalo, samo što napuste našu domovinu, vode se kao umjetnici drugih država, u ovom slučaju Enis Bešlagić koji je u Hrvatskoj”, –  napisao mu je jedan pratitelj.

Enis mu je odgovorio na ovaj komentar.

“Radim u Hrvatskoj jer me u Bosni ne zovu baš, kao i mnogi gastarbajteri po svijetu što rade. Zato svaki dinar pošteno zaradim i ne kradem kao neki veliki domoljubi. Domovina je jedna, a to ne znači da ako snimaš van nje ne pripadaš istoj. Po tome bi sportaši trebali igrati samo za BH klubove. Ali mene baš i nešto ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba”, napisao je Enis.

Objasnio je da tamo gdje ga poštuju onakvog kakav jest on onda daje svoju ljubav i zahvalnost.

“Puno šire gledam na to i nikada nisam želio biti kantonalni niti federalni glumac. Onaj koji krade svoju domovinu je izdajica, a ne onaj koji radom poštenim pokazuje ljubav”, napisao je Enis.

Isti čovjek napisao mu je da “ako čovjek bude i radi u svojoj državi ne znači da krade”, te je usput i pohvalio Enisa te spomenuo njegovu ulogu Šemse u Našoj maloj klinici.

Ako čovjek nema posla u svojoj državi i radi negdje drugdje, je li to izdaja domovine? Nije ograničenje rada izdaja. Ako trgovci svoje proizvode plasiraju na razna tržišta, to ne znači da je super samo s prodajom u BiH. Ako glumci glume u regiji, to je dobro i to je na ponos. Jer i kad Džeko igra za Inter, a ne za Želju, ne znači da nije patriota. Vjerujem ja prijatelju u tvoju dobronamjernost, ali ovo inače pišem da znaš da ovdje mnogi ne mogu naći posao zbog lopovluka i korupcije pa odlaze vani raditi. Jer se ne gleda kvaliteta nego politička podobnost i rodbinske veze. A nadam se da sam o tome ja dao i svoj jasan stavi i platio dobru cijenu, pa me zato i izbjegavaju u BiH da radim. Ali ja tu živim i to je moja BiH, koliko i nečija druga. Ni više, a ni manje”, objasnio je Enis. (Naj portal)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending