Pratite nas

Poznati

Kada je Dino pokazao stihove “Vremena su kokuzna”, Amela je kazala: TI SI LUD, PAPIR SE NE JEDE!

Published

on

Mnoge pjesme Dina Merlina kriju tajne i zasnovane su na istinitim događajima.

Kako je Dino i kantautor, njegove pJesme uglavnom su zasnovane na detaljima iz njegovog života, ili posvećene određenim, dragim osobama i događajima.
Hit “Kokuzna vremena” iz 1985. koja je naslovna numera njegovog prvog albuma, traje decenijama, a zanimljivo je kako je nastao.

Dino je skromno živio, odrastao je u skromnoj radničkoj porodici. Ni ljubav sa njegovom Amelom nije nailazila na podršku, naročito njenih roditelja.

Kao sedamnaestogodišnjakl se zaljubio u Amelu. Bila je to ljubav na prvi pogled. Sjeća se i datuma. Bilo je to 8. 8. 1979. godine.
Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala i ptičijeg mlijeka.

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju – sjeća se Merlin tih vremena i dodaje:
Nakon što se vjenčao sa suprugom Amelom, Merlin je morao da se brine za svoju porodicu i da se izbori da zaradi novac. Jednom prilikom ga je supruga pitala da li je donio nešto da jede, a on joj je mahao papirom u ruci i rekao kako je napisao pjesmu:

“Jesi li ti lud? Papir se ne jede – rekla mu je tom prilikom Amela.

Na papiru se nalazila pjesma “Kokuzna vremena”, koja je završila na Merlinovom prvom albumu i bila prekretnica u njegovom životu. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending