Pratite nas

Poznati

Pomirile se Hanka i Zorica: VIDIŠ BONA DA UMIRU MLAĐI OD NAS, HAJDE DA HALALIMO JEDNA DRUGOJ!

Published

on

Dvije velike estradne zvijezde Hanka Paldum i Zorica Brunclik progovorile su nakon više od 30 godina. Pomirenju je kumovala Dragana Mirković, koju je boljelo što njene dobre prijateljice Hanka i Zorica, ne pričaju

Za vrijeme snimanja novogodišnjeg programa postavila je za isti sto, a prije toga je sa svakom od njih posebno razgovarala. Kada je shvatila da je u pitanju ženska sujeta, Dragana je odlučila da im to izbije iz glave. I uspjela je.

Jedno vrijeme pjevačice su bile ukočene, a onda su zbog kamera morale da glume veselje, razdraganost, ležernu atmosferu. Malo po malo obje su se opustile, tako da više nije bilo potrebe za glumu. Čak su I zapjevale zajedno.

“Vidiš, bona, umiru mlađi od nas, a mi tolike godine iako jedemo isti hljeb, ne govorimo. Valja na onaj svijet otići čista srca – kazala je Hanka svojoj novoj prijateljici, a Zorica je uhvatila za ruku, pa ustala I poljubila. Kažu, da je to bio veoma dirljiv trenutak.

Dvije su verzije za njihovu višedecenijsku netrpeljivost. Po jednoj Zorica je bila ljubomorna na Hanku jer je svojevremeno njen prethodni suprug Ljubo Kešelj bio ludo zaljubljen u sarajevsku pjevačicu. Sedamdesetih godina nije ni Hanka bila ravnodušna prema njemu.

Druga verzija je navodni Hankin bijes na Zoricu jer joj je presnimila pjesmu “Avlije, avlije”. Zorica je sa ovom pjesmom napravila velii posao, a Hanka nije napravila ništa. Bilo je to 1990. godine.

Hanka se s numerom “Avlije, avlije” prva predstavila na festivalu Vogošća 1987, ali je ona postala megahit, koji se i danas sluša zahvaljujući tome što ju je Zorica uvrstila na svoj album 1990. “Rođeni jedno za drugo”. Muziku i tekst za “Avlije, avlije” napisao je Esad Mulaomerović, a dvije verzije se razlikuju u aranžmanima, koji je za Zoričinu uradio njen muž Kemiš, dok je aranžman za prvu, Hankinu verziju radio Dragan Stojković Bosanac.

Problem između njih je nastao jer Zorica nikad nije pomenula da je Hanka prva pjevala “Avlije, avlije” i to je ovu mnogo iznerviralo i nije željela više da čuje za Zoricu. To je trajalo 31 godinu.

“Koji smo mi to nesporazum imale?! Pesma nije naše vlasništvo. Kompozitori krčme pjesme jer nisu imali od čega da žive, pa su prodavali pjesme budžašto. Ja sam dobila Hankinu pjesmu, a prije toga je nisam čula. Ona i ja se nismo sretale ni viđale godinama jer nas je put vodio na različite strane – rekla je Zorica.
Otkrila je da je autor “Avlija” njenom mužu Kemišu lično dao dozvolu za phesmu. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending