Pratite nas

Poznati

Manje poznata ljubav Zvonka Bogdana: NJEGOV GOLUB PISMONOŠA JE NAJBRŽI U REGIJI

Published

on

Raspjevani Vojvođanin, Zvonko Bogdan je uglavnom poznat po sjajnom izvođenju tradicionalnih vojvođanskih pjesama i velikim uspjesima u konjičkom sportu.

Međutim, manje je poznato da je on I uzgajivač golubova. On je zvanično vlasnik najbržeg goluba pismonoše na sjeveru Bačke, kao i najboljeg jata mladih golubova u regionu.

Kaže da njegova ljubav prema golubovima pismonošama traje već 40 godina, ali se pre dve godine, privremeno digavši ruke od konjičkog sporta, okrenuo trkama golubova pismonoša i odmah počeo da niže uspjehe.

Malo ko zna da je Zvonko Bogdan član Kluba odgajivača sportskih golubova pismonoša „Spartak“, dobitnik priznanja kao vlasnik najbržeg goluba pismonoše, koji je razvio brzinu od 95 kilometara na sat, zatim za najbolje jato mladih golubova i još nekoliko priznanja za pojedinačne uspjehe njegovih „trkača“.

“Ključ uspjeha je u dobroj selekciji, treningu, odgoju, smještaju i kvalitetnoj hrani. Kombinacija svega toga određuje šampione. Posljednjih godina sam konje ostavio po strani i okrenuo se takmičenjima goluba pismonoša, koji uz adekvatne vremenske uslove mogu da razviju brzinu i do 120 kilometara na sat – objašnjava Zvonko Bogdan.

“Uzgajao sam golubove, amaterski, još od detinjstva, ali dok su se drugi takmičili, ja sam imao druga interesovanja. Tada su me fascinirali konji i muzika, tako da su golubovi bili više ukras u mom domaćinstvu, iako sam 1971. godine bio prvi Jugosloven, koji je sa crvenim pasošem, donio iz Belgije golubove pismonoše – kaže Zvonko Bogdan.(Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending