Pratite nas

Zdravlje i ljepota

GRLOBOLJA: 4 prirodna recepta protiv bola u grlu

Published

on

Upala grla nas može snaći u koje god doba godine, ali u hladnim danima je to izuzetno česta pojava. Prehlada, suh vazduh kom smo izloženi ili naprezanje glasnih žica mogu biti uzročnici grlobolje. Ako teško gutate, osjećate grebanje i peckanje, moguće je da imate upalu grla. Ne morate za svaki bol u grlu koristiti lijekove i kupovne proizvode. Možete probati i s prirodnim napicima čiji je glavni sastojak, najčešće voda. Probajte neke od prirodnih načina da se rešite bola u grlu…

Sipajte dvije kašičice meda u 250 ml vode i zagrijte (ne da provri). Dodajte još dvije kašičice soka od limuna.

Dodajte kašičicu soli u 250 ml vode. Prokuhajte. Uzmite veći gutljaj, zabacite glavu i grgljajte, ali nemojte da progutate, već ispljunite.

Sa 250 ml mlijeka pomiješajte pola kašičice cimeta, pola kašičice šećera i dva prstohvata sode bikarbone. Miješajte na laganoj vatri i sklonite prije nego što mlijeko krene da kipi. Dodajte i kašičicu meda. Pijte vruće.

Domaći sirup – imunološka bomba
POTREBNI SASTOJCI: jedna kašičica kurkume u prahu, jedna kašičica što sitnije rendanog đumbira, jedna kašičica zgnječenog bIJelog luka, 4 kašike meda, 4 kašike soka od limuna, sok od jedne narandže, pola kašičice cimeta, pola kašičice ljute papričice

Med zagrijte na tihoj vatri sve dok se ne rastopi, a potom dodajte sve satojke jedan po jedan i dobro promiješajte. Ostavite da odstoji sat vreme,a a zatim procokedite gazom i sipajte sirup u teglu. Konzumirajte po jednu kašičicu dva do tri puta dnevno. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending