Pratite nas

Poznati

Kad Šaban zapjeva “Čorbinu” pjesmu: NARODNJAK “PRESKOČIĆU TARABU I JARAK” KOMPONOVAO JE ROKER

Published

on

Ovo je pjesma koja je snimljena 1985. godine. Dakle, već u vrijeme kada je Šaban uglavnom sam sebi komponovao hiove. Razišao se sa Bucom Jovanovićem, pa se otisnuo u samostalne kompozitorske vode.

Samo posebni autori ili uistinu dobre pjesme mogle su se naći na Šabanovim albumima. Na toj listi nalazili su se Rade Vučković, Mirko Koić, Mića Nikolić, ali i Bora Čorba, odnosno Bora Đorđević, vođa kultne grupe “Riblja čorba”, koji je napisao riječi za jedan od najvećih Šabanovih hitova “Prikrašću se tebi pod prozore” iz 1985. godine, koja je u narodu postala poznatija kao “Preskočiću tarabu i jarak”.

“Imao sam tu čast da Šaban otpjeva i komponuje moj tekst “Preskočiću tarabu i jarak”. Takođe, imamo i zajedničku strast – pecanje. Baš u Krčedinu smo se družili posredstvom našeg prijatelja Miloša. Igrali smo i fudbal zajedno za estradnu reprezentaciju protiv Italije. On i Miša Mijatović su igrali odlično – izjavio je svojevremeno Bora.

Inače, ovaj hit i dan danas se rado pjeva i jedan je od omiljenih mnogim takmičarima popularnih šou programa. “Miriše” na sevdah pjesmu… (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending