Pratite nas

Poznati

Ekskluzivno prvi kadrovi filma “Toma”: POGLEDAJTE IZMIŠLJENE SCENE SA SILVANOM

Published

on

Film “Toma” je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu. Projekat je izazvao zanimljive reakcije.

Međutim, odmah su uslijedile reakcije na greške, pa čak i iznošenje pogrešnih činjenica. Dobrim poznavaocima je odmah pala za oči pjesma “Odlazi, odlazi”. Toma tada nije pobijedio i nije on autor pjesme. Osvojio je drugu nagradu. Tada su pobijedili Lepa Lukić sa “Oplakanom ljubavi” i Muhamed Mujkanović sa pjesmom “Proklet da je život cijeli”, a Toma je osvojio drugu nagradu pzblike, a autor pjesme “Odlazi, odlazi” je Blagoje Košanin.

Vrlo neprofesionalno. Tim prije što su projekat najavljivali kao film o istorijskoj ličnosti.

Ono što se vidjelo u filmu su šokantni kadrovi sa Silvanom Armenulić. Sve je Bjelogrlić izmislio, životnu priču Tome Zdravkovića je totalno preokrenuo. Silvana je Tomu našla promrzlog na klupi pred hotelom u Leskovcu. Tada nije bila razgolićena na sceni, a u filmu ona pred Tomom oskudno odjevena pegla haljinu. Zamislite, Toma joj donosi peglu i gleda je….

U filmu je Bjelogrlić odmah Silvanu “skinuo” i to pred Tomom. Možda je to za reditelja umjetnički dojam, filmska priča, ali ako se radi o istorijskim ličnostima, scene su izmišljene. Pri tome su vulgarne.

Ima tu još Bjelogrlićebih nebuloza. U Leskovcu Silvana nije radila sa Šerbom, već sa Acom Stepićem. Sve u svemu, utisak je da je u scenariju radila rediteljska mašta Dragana Bjelogrlića.  Bilo kako bilo, on je napravio poao. Neosporno Toma i Silvana su ličnosti koje su ostavile poseban pečat na Balkanu za sva vremena. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending