Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ZAČEPLJENI JAJOVODI: Obloge koje mogu biti od velike pomoći (Recept)

Published

on

Spoznaju da ne može zatrudniti gotovo nijedna žena ne može podnijeti olako. Postoji veliki broj razloga koji dovode do neplodnosti. Ipak novija istraživanja pokazuju da su u gotovo 40 odsto slučajeva za taj problem krivi oštećeni ili začepljeni jajovodi.

Kada je prohodnost jajovoda mala, spermatozoidi ne mogu stići do jajne ćelije. Takođe, tada ni oplođeno jajašce ne može preći put do materice, pa je tako začeće gotovo nemoguće. Ponekad se ovaj problem rješava lako, ali ima slučajeva kada, čak i nakon dugotrajnog liječenja, uspjeh izostane. Kada su oba jajovoda blokirana, do trudnoće nažalost ne može doći prirodnim putem. Tada je jedina opcija vantjelesna oplodnja.

U najvećem broju slučajeva začepljeni jajovodi se javljaju nakon upala ili oteknuća vrata materice. Stučan naziv za ovu upalu je cervicistis. Najčešće nastaje kao posljedica bakterijskih infekcija streptokokama ili stafilokokama.

Isto tako, može se javiti i kao nuspojava polno prenosivih bolesti kao što su i gonoreja, HPV, hlamidija, herpes i trihomonijaza. Ovo jesu najčešći slučajevi u praksi, ali na začepljenje jajovoda utiču i razni drugi faktori kao što su: infekcija materice nastala nakon pobačaja, naprsnuće slijepog crijeva, operacija abdomena ili neki zahvat koji je uključivao i jajovode, vanmaterična trudnoća, endometrioza, dugogodišnje korišćenje pilula za kontracepciju.

Priroda nudi svoja rješenja. Mi vam poklanjamo staru nartodnu recepturu:

Uzeti pola kg kukuruznog brašna i umjesiti ga u zdjelu s vrelom vodom da bude kao pura. Uzeti krpu pa sadržaj razvući po krpi i time pokriti trbuh ispod pupka. Prije toga stomak namazati maslinovim uljem. Držati tako dok se ne ohladi, ponavljati 10 večeri.

Za sve prirodne terapije preporučujemo da konsultujete svoga ljekara. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

BOLNI CIKLUSI: Biljne recapture koje ublažavaju ženske tegobe

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending