Pratite nas

Poznati

“Sarajevska priča” Duška Kuliša: JOŠ JEDNA PJESMA POSVEĆENA ŠEHERU, ŠTA LI ĆE REĆI “ŽELJOVCI”

Published

on

O Sarajevu su tako pjevali Davorin Popović, Silvana Armenulić, Safet Isović, Dino Merlin, Halid Bešlić, Hanka Paldum… Ovoj plejadi pridružuje se hedan od najvećih gosporina na estradi i Bosanac sad nu kace Duško Kuliš.

Kuliš je napisao stihove, komponovao melodiju i uradio aranžman za najnovije muzičko ostvarenje posvećeno Sarajevu. Emocije su proradile, jer slavni Kreševljak je dobar dio svoje mladosti i života proveo u Sarajevu, svoje najveće uspjehe ostavio je u šeheru na Miljacki, svoje prve i velike ljubavi takođe…

Život ga je odveo u Split, tamo je oformio porodicu, ali nikada se nije odrekao rodnog Krešeba, svoje BiH, sarajevske raje i derneka. Sve je to ppjevao u “Sarajevskoj priči”, u kojoj se može skontati da navija za Koševo i FK “Sarajevo”, a to će mu teško oprostiti navijači “Želje”, mada je KUliš u jednom stigu spoemuo I Grbavicu, pitajući se “dal još lete price iznad Grbavice”. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending