Pratite nas

Sudbine

Skupljali sevape na krajiškoj sirotinji: MIRSADA ZULIĆ OPTUŽUJE HUDU NADAREVIĆA IZ CAZINA DA VARA NAROD

Published

on

Tokom minula 24 sata društvene mreže su se usijale optužbama Mirsade Zulić, koja se bavi humanitarnim radom u Švajcarskoj na račun Hude Nadarevića, vlasnika “Huda Nadarević Kompani” iz Cazina. Oboje su humanitarci koji sakupljaju pomoć širom svijeta za ugrožene u Cazinu i Krajini. Akcije vode preko Facebuka.
Evo šta je napisala i objavila uživo Mirsada Zulić:

“Pitaju me prijatelji, što ti je trebalo da se kraj dobrog života u Švicarskoj baviš time u Bosni?”, počinje svoj zadnji Live FB Mirsada Zulić, pa kaže da se sjetila kako Bog dragi stavlja na leđa koliko možemo ponijeti, a ona očito može puno.

Kaže da ju je nakon prošloga Live FB iz maja, nazvao Huda Nadarević Kompani i tražio da skine Live ona, jer je to sramota za sve. Ona je odgovorila da neće i da je razotkrila prevaru i da traži da joj Huda vrati novac koji je poslala za krov, razliku od poslanog i utrošenog novca.

A zašto sam ponovo objavila Hudu, nastavlja Mirsada i kaže:

“Zato što želim da se ovo prekine, jer neću halaliti, jer novac koji sam poslala nije došao u prave ruke i spriječiću to nadalje. Kod dida i majke je prevara od 4000. A gdje su ostali donatori? Moraćeš Huda pokazati finansijskoj policiji, jer 16 000 eura uzeti, a 3800 platiti, e to se ne može oprostiti.

Neka znate da je Mirsada prijavila Hudu i tjeraću to do kraja, za mojih 35 000 eura i za donaciju za fasadu. Huda nas je prevario i izigrava nas i dalje. A ako je cijeli Cazin spao na to da ga izigrava Huda, neka propadne- zaključila je u svome razgovoru.

Uslijedile su brojne raprave na društvenim mrežama: jedni su podržavali Mirsadu, drugi Hudu.

“Meni nije jasno, zašto se po fb prepucavate, a svi kao humanitarci? Zašto niste na sud prvo pa u javnost s dokazima i presudama, nego se svi blamirate… i ljude dodatno blamirate kojim ste pomogli, a niko vam nije to tražio, zaista je bruka i sramota za sve nas Bosance halali, il ne daj šta se svadjate tu dobro ništa nema, dovoljno smo se obrukali svugdje zašto opet svadja i mržnja pa nije ni čudo što se desilo 94/95 pitam se koliko je vas tad bilo u Krajini…

Koliko je vas tad i narednih 10 godina pomoglo nama Krajišnicima …koji smo bili i sad smo tu…” “Sve se plaća sve se vraća, svaka čast Mirsada Zulić, doći će vrijeme vraćanja novca budi siguran Huda svi komentari koji su upućeni Hudi lošeg sadržaja odmah su obrisani i blokirani… Ako si čist, a svi znamo da nisi što svaki put izbjegavaš debatu sa Mirsadom?

Batko je Batko pa moj Huda ide u zatvor zbog pronevjere humanitarnih projekata.” “Vala krajnje je vrijeme da se uključi pravosuđe u ovo skrnavljenje časti i dostojanstva djece pod izgovorom pomoći. Nisu svjesni kakav teret toj dječici stavljaju slikajući ih, snimajući i omalovažavajući…

Psihički često nositi kroz cijeli život. A neko skuplja lajkove, bogatstvo i navodne sevape ismijavajući se sa sirotinjom…”

“Čim čovjek uspije u životu on je odmah kriminalac i lopov… Je li Huda od koga oteo pare? Je li kome prijetio da mu da? Svi su svojom voljom davali samo da ih Huda snima…”- jedan je od komentara. Nadamo se da će cijela ova priča ubrzo dobiti svoj i društveni i pravni završetak i da nećemo više biti u prilici da svjedočimo raznim sramnim scenama i javnim optuživanjima kakvih amo dosad gledali.

Dugo se čekala Hudina reakcija Hude Nadarevića, čiji humanitarni rad prati preko 75.000 ljudi. On se obratio video porukom, na koju se oglasilo oko 1.500 komentatora u roku od nekoliko sati.

“Mi nećemo nikoga vrijeđati, donosimo pomoć, a vi što pričate gluposti ne obaziremo se, nego samo gas. Mi smo jedini koji to rade i kad je kiša, snijeg, lijepo vrijeme uvijek radimo i najjači smo.” – kazao je Hudo u ideo poruci, a onda nastavio:

“Vi što pričate o meni bez dokaza, to okačite mačku o rep. Meni da je Mirsada Zulić dala 35 hiljada eura ona bi došla kod kuće moje i dan noć ne bi maknula se… Ja bi volio da je dala meni, ja bi to vratio ali nije što je dala ja sam dao dalje ljudima.”

U pismo za portal Cazin. Net, Hudo Nadarević još kaže:

“Huda je i dalje na vrhu… Svi su išli da ga blate, a on je jedini koji je pomagao u Cazinu, pa i šire putem svog Facebook profila. Primijetio sam da Mirsada Zulić ne prestaje da piše o meni pa sam bio primoran da se oglasim javno.

Prvo, nisam nikoga natjerao da donira ikakav novac, niti ću kad to uraditi. To je bila volja mojih gledaoca da pomognemo raznim ljudima, a to što ti misliš da ja radim s novcem to nije tačno.
Nisam nikoga prevario, sav novac što dobijem od gledaoca prosljeđujem osobama za koje i snimam Live FB.

Ti, Mirsada, ako si spremna za kakve tužbe i ako imaš dokaze možeš me slobodno prijaviti naći ćemo se na sudu… Ja znam da nisam nikoga prevario i svih tvojih 35 hiljada bilo je dato ljudima za koje sam snimao…

To što kažeš da sam nekog koristio, to su laži sve kako bi izmanipulisala narod da se okrene protiv mene. Izjavila si da izbjegavam debatu s tobom… A što bih ja išao na neke debate ako znam da nisam nikoga prevario i jer džaba je trošiti vrijeme kad ti se ne može objasniti. I još da kažem na kraju, ne bi se trebala miješati u moj život, jer ja se ne miješam u tvoj, svako ima svoje.

Mnogi su me napadali, pa evo i ti si, ali nema veze to neće ništa promijeniti kod ljudi jer svi me vole i imaju povjerenja u mene… Bez veze iznosiš laži, a to mi lično ne smeta. Ja sam jači nego ikad i dalje snimam i pomažem ljudima. (Naj portal)

http://

Sudbine

Dragan Vratonjić ima sjajna iskustva sa Krnjićevim sokom za dijabetes: NISAM VIŠE (PRE)SLADAK

Published

on

Kažu da je rudarski hljeb sa sedam kora, ali će vam vjerovatno svi koji su nekada radili kao vozači kamiona reći isto za svoju profesiju. Duge smjene, nespavanje i visoki rizik, spadaju u opis posla profesionalnog vozača kamiona. Potvrdit će vam to i 35-godišnji Dragan Vratonjić, rodom iz Ivanjice (Srbija), ali već 12 godina živi u Ćaćku.

Sretno je oženjen, otac je dvoipogodišnjeg sinčića, za kojeg bi život dao. Dragan, kao profesionalni vozač, putuje cijelom Evropom. Kamion mu je druga kuća. Ne žali se na posao, jer je zarada dobra, jedino što mu nedostaje porodica. Suprugu i sina viđa u dane vikenda, a ponekada ih ne vidi i po 15 dana.

Za ovaj ragovor smo ga zatekli u Italiji. Veoma prijatan sagovornik ispričao nam je kako je pobijedio dijabetes TIP 1 uz pomoć Konjičkog sirupa, kojeg priprema čuveni travar Mirsad Krnjić, ali i otkrio kako je bajker od malih nogu. Motore ja zavolio uz ujaka još kao dječačić i od tada je u bajkerskom svijetu. Priprema se za susret bajkera u Trebinju koji je zakazan početkom juna. Kaže, već je rezervisao hotelski smještaj za sebe i suprugu, pomalo je uzbuđen jer prvi put u životu dolazi u Bosnu, a mnogo toga lijepog je čuo o Bosni i Bosancima.

Visoke vrijednosti šećera za njega su prošlost. Dijabetes Tip 1 je nestao. Njegova gušterača radi kao “švajcarski sat”. On se danas sjano osjeća!

A samo pola godine ranije njegovo stanje je bilo zabrinjavajuće. Čak je proveo 15 dana na bolničkom liječenju.

“Krajem prošle godine sam osjetio da nešto nije uredu sa mojim zdravljem. Najčudnije mi je bilo što sam često ustajao noću da mokrim, a to ranije nije bio slučaj. Odmah poslije novogodišnjih praznika otišao sam da obavim medicinske pretrage. Nalazi su pokazali da mi je visina šećera 21. Uz to bile su i neke bakterije u mokraći, pa su me zadržali u bolnici 15 dana. Nakon što su upalu sanirali, poslali su me kući te mi propisali da 4 puta dnevno primam inzulin – započinje priču Dragan Vratonjić.

Riječ je o onom rjeđem tipu bolesti koji predstavlja svega 10 posto svih slučajeva dijabetesa, a obično se javlja u razdoblju između djetinjstva i 30. godine života, najčešće u doba djetinjstva i adolescencije. Draganova gušterača proizvodila je neznatnu količinu inzulina, hormona koji reguiše metabolizam ugljikohidrata u tijelu.

Uz sve to šokantno je djelovala informacija da za dijabetes tipa 1 nema lijeka, osim što se bolest može držati pod kontrolom injekcijama hormona inzulina kako bi Dragan mogao imati relativno normalan život.

Tromjesečno prosjek šećera kod Deragana je iznosio 22 jedinice, tako da je inzulinska terapija bila jedino rješenje

“U januaru su mi nalazi bili katastrofalni. Oscilacije šećera su bile svakodnevne od hipo do hiper. Nije bilo ni malo dobro za moje zdravlje, a dodatni rizik je bio što sam stalno za volanom, putujem po cijeloj Evropi. Dakle, imam i neuredan život, a dijabetes zahtijeva poseban režim ishrane, fizičke aktivnosti – kazuje naš sagovornik.

Priznaje da do tada ništa nije znao o šećernoj bolesti, ali se počeo privikavati na novi način života.

“Čim sam izašao iz bolnice, slučajno čujem da je prijatelj moga druga koristitio Krnjićevu terapiju za šećernu bolest, te da je vrlo brzo normalizirao vrijednosti šećera. Odmah sam stupio u kontakt sa Mirsadom Krnjićem u Konjicu, a on me povezao sa doktorom Mišom Vučkovićem i nutricionistom Anom Trkuljom.

Kako su bili svježi nalazi, odmah sam preuzeo terapiju, uz preporuku da prvih dana uzimam i biljnu terapiju i inzulin. Redovno sam ih obavještavao o vrijednostima šećera, a kako su se one vraćale u normalu tako sam smanjivao doze inzulina. Dvadesetak dana kasnije ja sam prestao da se bodem injekcijama inzulina – priča Dragan.

Trajala je ta njegova borba sa dijabetesom skoro tri mjeseca. Dragan je ukupno potrošio tri kompletne terapije, a od nedavno ne pije više ni sirup…Uzimao je samo čajeve, ali ni njih više ne pije. Nema potrebe!

“Ja evo već skoro mjesec dana ne pijem više Krnjićvu terapiju, a kontrolišem redovno vrijednosti šećera. One su u normali. Stesao sam i 20-tak suvišnih kilograma, strogo se pridržavam uputa Ane Trkulje Vučković u vezi režima ishrane. Pojedem ponešto i od “zabranjene” hrane, ali šećer je uvijek u granicama normalnih vrijednosti – ne krije svoje zadovoljstvo Dragan.

Nakon svega Dragan će vam kazati da je bilo svega, a najviše neprospavanih noći i strahova od posljedica šećrene bolesti. Na kraju on je uz pomoć biljnih terapija travara Mirsada Krnjića iz Konjica, te stručne savjete Miše i Ane Vučković pobijedio. Njegovi nalazi su odlični, tabele idealne, a on “puca” od zdravlja.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387.

Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending