Pratite nas

Poznati

Ukopaće ga kao Aliju: U ZAGREBU SU ALENU ISLAMOVIĆU PROMIJENILI IME, IAKO SE GORAN TOME PROTIVIO

Published

on

Decenijama se Alen Islamović, pjevačka zvijezda koju obožavaju milioni ljudi na prostorima bivše Jugoslavije, predstavlja lažno. Naime, čuvenom muzičaru i vokalu “Divljih jagoda” I “Bijelog dugmeta” uopšte to nije pravo ime. To mu njegovi sugrađani u Bihaću nikada nisu oprostili. Svi ga znaju kao Aliju Islamovića, a on se na sceni počeo predstavljati kao Alen.

Osamdesetih godina prošlog vijeka, u doba popularnosti “Divljih jagoda”, Aliji su u Zagrebu predložili da ime promijeni u Alen. Naime, čelnici nekadašnjeg Jugotona, sa sjedištem u Zagrebu došli su na ideju promjene imena. Nije im se svidjelo ime Alija, a još prezime Islamović. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom.

Alen se u početku nećkao, nije htio da mijenja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savjet pretpostavljenih.

A kada je stigao u “Bijelo dugme” Goran Bregović se hvatao za glavu, pa je kritikovao Islamovića zbog promjene imena. U jednom trenutku je htio da mu vrati ime iz rodnog lista, ali je pjevač odbio.

“Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju — potvrdio je Alen, odnosno Alija.

Alen Islamović decenijama je u braku sa Marjanom, koja izbjegava da se pojavljuje u javnosti, a u braku su dobili kćerke Unu i Laru. Posebno mjesto u njegovom srcu imaju i unuci za koje, kako kaže, uvijek mora da ima vremena. Uzgaja lješnjake, bavi se ugostiteljstvom, pokušao je u političkim vodama da pliva…. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Alen Islamović ima novi biznis: NE VOLI MIGRANTE, ALI VOLI ARAPE JER MU OSTAVLJAJU LOVU U APARTMANIMA

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending