Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Sa ovim prirodnim napitkom arterije su kao kod bebe (Recept)

Published

on

Najbolji način da maksimalno smanjite rizik od srčanog i moždanog udara je da održavate svoje arterije “čistim” i “prohodnim”, odnosno da ih redovno “čistite”, a to možete da radite da potpuno prirodan način.

Nije nikakva tajna da se pravilnom ishranom možemo spasiti mnogih bolesti jer zdrave namirnice ne ostavljaju talog u arterijama koje moraju da budu prohodne da bi organizam nesmetano funkcionisao.

Umjesto korištenja farmaceutskih lijekova, pokušajte da očistite svoje arterije na prirodan način i tako drastično smanjite rizik od srčanog i moždanog udara.

Naravno, najvažnije je da svoju ishranu prilagodite zdravom načinu života, odnosno da ne jedete puno prerađene hrane prepune zasićenih masti i toksina, jer se oni zadržavaju na zidovima arterija i na taj način ih zatvaraju tokom vremena. To na kraju može da dovede do drugih ozbiljnih zdravstvenih problema.

Zato je dobro da pri ruci uvijek imate recept za napitak koji čisti zidove arteriija od plaka. Najbolja stvar kod ovog napitka je to što je od sastojaka potrebno samo dvije namirnice i voda:

POTREBNI SASTOJCI: 30 čehni bijelog luka, 6 limuna, litar vode

Veoma je bitno da najprije dobro operete limun, odnosno njegovu koru, pa ga isijecite na sitne komade. Zatim, dodajte bijeli luk i sve izmiskajte u blenderu. Miješajte sve dok smjesa ne postane glatka. Sipajte u posudu i dodajte litar vode i kuhajte. Kada počne da ključa, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Na kraju, procijedite tečnost i njome napunite čiste flaše. Čuvajte u staklenoj flaši u frižideru.

Tretman traje tri sedmice tokom kojih se pije 50 ml dnevno. Zatim pauzirajte sdam dana. Poslije toga se ponovo pije 50 ml dnevno tri sedmice. Možete da ponovite tretman na svakih šest mjeseci. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

VISOK KRVNI PRITISAK: Čaša smutija od borovnice i banane pomažu

Zdravlje i ljepota

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Published

on

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Popularni gastro vodič Taste Atlas nedavno je objavio popis najbolje ocijenjenih suhih mjesta na svijetu.

Prva tri mjesta zauzele su različite varijante španske šunke Jamon Iberico ili Iberski pršut. Riječ je o sušenom svinjskom butu proizvedenom u Španjolskoj i Portugalu, na Iberijskom poluotoku.

Smatra se glavnim jelom i portugalske i španske kuhinje. Podvrste zavise od vrste svinje od koje se prave.
U top 10 su i italijanski Prosciutto di Parma i Prosciutto di San Daniele kao i portugalski Presunto do Alente.

U top deset se našlo i suho meso iz Bosne i Hercegovini, kao i pršut iz Crne Gore.

Za meso iz naše zemlje navodi se da je to specijalitet koji se pravi soljenjem, sušenjem i dimljenjem govedine na hrastovoj vatri. Meso ne bi trebalo da bude previše suho, a za pravilno pripremanje jela potrebna je posebna vještina i znanja

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending