Pratite nas

Zdravlje i ljepota

HIPERTENZIJA: Narodni lijek od lukovine normalizuje pritisak (Recept)

Published

on

Kora crnog i crvenog luka sadrži kvercetin, veoma moćan pigment. On sprječava zapušavanje krvnih sudova i smanjuje hipertenziju. U svojim slojevima, luk sadrži mnoštvo vitamina kakvi su vitamin C i E, minerali. kalcijum, magnezijum, gvožđe i kalcijum. Ovo implicira da ima antibakterijska, antikancerogena i antigljivična svojstva. Sadrži i flavonoide, moćne antioksidanse koji uništavaju slobodne radikale.

Posljednja istraživanja naučnika sa Univerziteta u Madridu pokazala su da je luk djelotvoran kod kardiovaskularnih oboljenja i da smanjuje rizik od novih oboljenja srca.

Narodni lijek priprema se tako što se u činiju stavi pet kašičica svježih borovih iglica, dvije kašičice divljeg šipurka i dvije kašičice sitno izmrvljenih suhih kora od crvenog luka.

Ovako pomiješane sastojke potrebno je preliti sa jedan litar hladne vode, pa sve zajedno kuhati 10 minuta nakon ključanja vode na laganoj vatri.

Nakon što se napitak prokuha, potrebno je ostaviti smjesu da se ohladi, pa u nju dodati još malo prokuhane vode tako da u šerpi bude jedan litar napitka. Ovu količinu podijeliti na dva dijela i u naredna dva dana popiti ovaj litar napitka u jednakim količinama tokom dana.

Potom skuhati ponovo novu količinu ovog napitka. Tretman ponavljati tokom četiri mjeseca nakon čega bi pritisak potpuno trebao da se vrati u normalu i da nemate problema dalje sa hipertenzijom najmanje nekoliko godina. (Naj portal/ Foto: Depositphotos)

PROČITAJTE I OVO:

VISOK PRITISAK: Tri kašike paradaiza su dobar prirodni lijek

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending