Pratite nas

Poznati

Prije Bobe, bila je sa Sašom, MIćom, Blažom..:PJESMU “MIKI, MIĆO” BRENA JE POSVETILA SVOJOJ DRUGOJ LJUBAVI

Published

on

Buran je Brenin ljubavni život. Krila ga je kao zmija noge, ali je i uživala. Ona I danas krije a je osamdesetih godina živjela sa Sašom Popovićem. Ostavila ga je, pa se zaljubila u Mirka Krilića, rodom iz Zrenjanina.

Mirko je u to vrijeme bio je urednik i voditelj TV emisije političkog i opšte-društvenog sadražaja, glavni i odgovorni urednik lista “Zrenjanin”.

Znajući za nju i Mirka, pjevač i kompozitor Zoran Vasilić napisao je numeru “Miki, Mićo”, te je pustio Breni, tada zajubljenoj do ušiju. Na prvo slušanje bila je oduševljena ritmom i tekstom, pa je bez razmišljanja odlučila da je otpjeva i s njom se prijavi za Pjesmu Evrovizije.

Pjesma, čiji stihovi glase “Hej Miki, Miki moj, imaš lepo telo, super ti je stas, zbog tebe ću, Mićo, izgubiti glas”, brzo je postala omiljena među publikom i sluša se i danas, iako nije uspjela da sa njom predstavlja Jugoslaviju na najstarijem muzičkom takmičenju.

“Tačno je da je Lepa Brena duže vrijeme bila moja djevojka i da smo se voljeli. Ali, sada je to već prošlost i mi smo sada dobri prijatelji. O onome što priča zrenjaninska čaršija, da je trebalo da se uda za mene i da je, tako reći, sve bilo gotovo, mogu reći da je to sve bila mašta i nečije želje. Ja mogu da izjavim da je, poslije našeg zabavljanja, Brena za mene bila i ostala veliki prijatelj”, rekao je Mirko Krilić, iz čijeg zagrljaja je odlepršala u zagrljaj Blaža Sliškovića, kojeg je upoznala na recepciji jednog hotela u Minhenu. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Za godine ne mari, zato ne stari: 10 FOTKI KOJE DOKAZUJU DA JE BRENA JEDNA OD NAJLJEPŠIH DAMA NA SCENI

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending