Pratite nas

Poznati

Bili su i ostali miljenici publike: PAJA I JARE SE PRIVATNO OČIMA NISU MOGLI GLEDATI, ALI SU U “KAMIONDŽIJAMA” BILI NAJBOLJI DRUGOVI

Published

on

Legendarni Miodrag Petroić Člalja i Pavle Vujisić otišli su u legend, kao izvanredni glumački majstori. Tomačeći likove Paje i Jareta u TV seriji “Kamiondžije” osvojili su publiku kraj malih ekrana, a kasnije o u kinima.

Međutim, iako su u seriji i filmu glumili najbolje drugove Paju i Jareta, njih dvojica se privatno uopšte nisu slagali. Naime, njihov odnos van snimanja je bio jako loš, a o tome je prije nekoliko godina govorila i Mirjana Vujisić, supruga legendarnog Pavla.

“Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, vidjećete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je reći: “Ja se samo ponašam.” I istina je, cijelog se života ponašao – rekla je Mirjana u knjizi “Posle fajronta”.

Čkalja je glumio i preglumljivao, a Pavle je zbog toga ključao. Kada je Televizija Beograd desetak godina poslije serije i filma “Kamiondžije” željela da snimi nastavak “Kamiondžije opet voze”, nije htio ni da čuje. Prvi put je prihvatio samo da bi se vidjela razlika, da pokaže šta je gluma, ali drugi put nije dolazilo u obzir, navodi se dalje.

“Ubjeđivali su ga godinu dana. Kako sam ja u tom trenutku počela da gradim imanje, koje se i njemu dopalo, premjerio je plac, izračunao koliko će koštati ograda i tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludili jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave videokasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac” – kazala je ona. Ali, Pavle je imao novi zahtjev, da se i Čkalji mora podići honorar bar na 50 hiljada. Tako je snimljen nastavak “Kamiondžija”. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Novogodišnja TV slavlja prije 50 godina: OVAKO SU SILVANA I ČKALJA ČESTITALI NOVU 1971. GLEDAOCIMA U JUGOSLAVIJI! (VIDEO)

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending