Pratite nas

Poznati

Priča o pjesmi “Vejte snegovi”: KAKO JE BOKI MILOŠEVIĆ ULJEPŠAO VELIKI ZANIN HIT

Published

on

Božidar Boki Milošević bio je jedan od najboljih eks jugoslovenskih muzičara, a na svom klarinetu izveo je mnoga nezaboravna djela. Preminuo je 15. aprila 2018. godine.

Kao maestro na klarinetu stasao je uz Silvanu Armenulić, jer je ona u svojim numerama forsirala zvuk klarineta. Sjećate li se početka antologijekske njene izvedbe “A što ćemo ljubav kriti”, koju upravo započinje Boki. Puno je radio i sa Miroslavom Ilićem, imao svoj orkestar, svirao u “Singidunumu”. A kao solista, izvođač, održavao je turneje i koncerte po cijelom svijetu.

Iz bogatog njegovog stvaralačkog opusa izdvajamo saradnju sa grupom “Zana”, kada je svirao u njihovom hitu “Vejte snegovi” iz 1987. godine. Tada su ga muzičari ove grupe prozvali “ćale”.

Dok smo snimali ploču, Radovan Jovićević, član grupe “Zana” je stalno insistirao da na “Snegovima” imaju duvača. Probali su sa saksofonom, nije išlo, onda su zamolili Lazu Ristovskog da im pomogne, ali nisu bili zadovoljni.

Onda se Radovan sjetio Bokija, legendarni virtuoz prihvatio ponudu. Boki je tako dobro odsvirao svoj dio, da su članovi grupe “Zana”, a kasnije i publika bili oduševljeni. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending