Pratite nas

Zanimljivosti

Ima li istine u ovome: ONAJ KO SE HVALI KOLIKO JE IMAO ŽENA – OBIČNO IH NIJE IMAO MNOGO!

Published

on

Nije lako izgraditi stabilnu vezu sa nekim kome manjka samopouzdanja, zato je jako važno da prepoznate nesigurnog muškarca. Ponekad su ti znaci itekako očiti a nekada ih morate suptilno pročitati. Evo šta o tome kažu psiholzi Info pulta.

1. On laže

Nije uvijek lako da uočite lažova, ali ako sumnjate u to, to može značiti da je on proizvod nesigurnosti. Neki muškarci imaju problem da budu ono što jesu pred drugim ljudima i umjesto toga pokušavaju biti ono što misle da bi ste vi željeli da budu. Neki su takođe uplašeni da neće biti dovoljno dobri za vas što ih upliće u mrežu laži iz koje se teško izlazi.

2. Introvertan je

Da budemo sasvim iskreni, svi introvertni ljudi su pomalo nesigurni. Neki su po prirodi stidljivi i tihi. Kako god, oni često imaju samo jednog ili dva bliska prijatelja jer izlaze iz svoje zone komfora u društvu više ljudi. Ono što se smatra ”idealnim”, bio bi muškarac koji ima četiri do pet najbližih prijatelja. To znači da je on samo stidljiv po prirodi i da ga nesigurnost ne zaustavlja.

3. Previše je kritičan

Ovo se posebno odnosi na muškarce koji kritikuju žene sa kojima izlaze. On ne želi da vi primjetite njegove mane i zato stalno ističe vaše. Njegova nesigurnost učiniće da on želi da se osjeća superiorno u odnosu na ljude oko sebe. Skraćeno rečeno , muškarac koji vas zadirkuje vjerovatno ima problem sa nesigurnošću u sebi.

4. Ne iznose svoje mišljenje

Muškarac koji je nesiguran u sebe nikada neće ”zaljuljati brod” – što znači, u cilju da vam se dopadne još jednom, on neće iznositi svoje mišljenje već će se jednostavno oko svega složiti sa vama. On se boji da će vas uznemiriti ako se vaše mišljenje ne slaže sa njegovim i zato jednostavnije bira da se složi sa vama čak i ako nemate isto mišljenje o nečemu.

5. Stalno pokušava dokazati svoju muškost

Muškarac koji pokušava da pokaže i dokaže svoju muškost, nije mačo muškarac, naprotiv. On je verovatno onaj nesigurni tip. Zašto? Samouvjereni muškarci su oni kojima je ugodno u njihovoj koži, i nemaju potrebe da se pokazuju i dokazuju bilo šta – sebi ili drugima. Ako stalno pokušava da dokaže koliki je muškarac – on je vrlo nesigurna ličnost duboko u sebi.

6. Neprekidno mu je potrebna potvrda

Ovog muškarca ne bi trebalo biti preteško uočiti. Nesigurni muškarci uvijek se pitaju kako izgledaju i jako im je važno da čuju šta okolina o njima misli. Stalno će vam postavljati pitanja u želji da od vas čuje komplimente na račun svog izgleda a onda će istu potvrdu tražiti i od svoje najbliže okoline.

7. Upoređuje se

Mnogi muškarci mrze kad ih žena upoređuje sa drugim muškarcima, posebno sa bivšim ljubavima. Kako god, nesiguran tip nema problem sa tim da se upoređuje sa drugima. Tražiće bilo kakav način da podignu svoj ego na viši nivo. Ovo je uglavnom bezazleno ali i pokazatelj da on ima problema sa samopouzdanjem.

8. Lako se uvrijedi

Ovo je još jedan tip koji vam ne bi trebalo biti problem da uočite. Nije iznenađujuće, da je vrlo lako povrijediti njihov ego. Naljutiće se čak iako ste vi u pravu ili ako ih je nešto učinilo manje privlačnima. Ako se na bilo kakav pomen kritike odmah žustro brani, to je obično znak nesigurnosti.

9. Njegova ljubomora se lako otme kontroli

Postoje mnogi razlozi zašto muškarci mogu da razviju osjećaj ljubomore, ali nesigurnost je svakako bitan faktor. Kako smo prije spomenuli, on je uvijek u strahu da nije dovoljno dobar za vas, prateći tu stavku on je u konstantnom strahu da ćete ga napustiti zbog nekog drugog. Nesiguran muškarac postaće ljubomoran ”u sekundi” i na sam pomen muškog prijatelja ili kolege, na primjer,

10. Njegova osjećanja su preplavljujuća

Emocije i osjećanja su mač sa dvije oštrice. Nesigurni tipovi muškaraca imaju tendenciju da malo pretjeraju kada je iskazivanje osjećanja u pitanju. Oni se prebrzo vezuju u novoj vezi i prebrzo izgovaraju ”volim te”. Iskreno, to možda i nije toliko loše ali muškarac koji postane previše zahtjevan na samom početku veze razviće kasnije duboko probleme koje ćete morati zajedno da rješavate. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending