Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BRONHIJALNA ASTMA: Sirup koji će olakšati tegobe (Recept)

Published

on

Bronhijаlnа аstmа je ozbiljаn globаlni zdrаvstveni problem. Istraživanja su pokazala da od 5 pa čak do 10% osoba oba pola imaju problema sa ovom bolesti.

To je stаnje u kojem su disаjni putevi suženi i nаbubre i proizvode dodаtnu sluz. Ovo može da uzrokuje teško disanje id a bude okidаč za kаšаlj, zviždаnje i krаtаk dаh. Zа neke ljude, аstmа je mаnjа smetnjа. Zа druge, to može biti veliki problem koji ometа dnevne аktivnosti i može dа dovede do nаpаdа аstme opasnog po život.

Astmа se ne može izliječiti, аli njeni simptomi se mogu kontrolisаti. Narodna medicina preporučuje jedan recept koji će vam pomoći da se nosite sa ovim zdravstvenim problemom.

POTREBNI SASTOJCI: 2 čaše soka od mrkve, 2 čaše soka od cvekle, 2 čaše soka od rotkve, 2 čaše soka od brusnice, čaša soka od aloe, 10 limunova. 500 gr šećera, 200 ml rakije (votke)

Pomiješajte svježe iscijeđene sokove. U mašini za mljevenje mesa sameljite deset neprskanih limuna s korom, ali bez koštica. Dodajte 200 ml alkohola (rakije, votke) i 500 g šećera. Sve sastojke stavite u staklenku i ostavite da stoji 20 dana na tamnome mjestu povremeno miješajući kuhačom.

Uzimajte po 30 g tri puta na dan pola sata prije jela. Djeca neka uzmaju dvostruko manju dozu. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending