Pratite nas

Poznati

Ostavite mi samo harmoniku i gitaru, da me sjeća na prvu ljubav u Mostaru: POSLUŠAJTE NOVI HENDIN SPOT “USPOMENA”

Published

on

Nedavno je legendarni Mugdim Avdić Henda, nakon višegodišnje pauze objavio singl “Uspomena”, te tako najavio povratak na muzičku scenu. NIje ništa snimao od 2008. Godine, kada je nastala antologijska izvedba “Gdje si dušo, gdje si rano”.

Novi singl s albuma “M.A.Henda – Pop sevdah album 2” je snimao uživo s Narodnim i Tamburaškim orkestrom Muzičke produkcije Javnog servisa BiH.

“Pjesma će sigurno biti upamćena kao posljednji snimak Narodnog i Tamburaškog orkestra MPJS u tom sastavu, a da li će biti prihvaćena od publike, to će vrijeme pokazati. Moj prijatelj i gitarski genije Mustafa Mujo Behmen mi je rekao da mu se pjesma jako dopada i da su to pjesme koje razumije neka naša generacija, a ove nove kaže niti ja razumijem niti oni mene. I jedan komentar na YouTubeu mi se strašno svidio: Što je manje pregleda, to je bolja pjesma. Danas se pjesma i spot mjeri pregledima. Sve mi je to nekako na silu. Meni je drago da me poslije ove pauze ljudi nisu zaboravili, a danas se začas sve zaboravi.

Dugo su me ljubazno zaustavljali na ulici i pitali kad će nešto novo, što te nema itd. Da li će ova pjesma sama naći svoj put i mjesto u programima radija, TV stanica i internetu i tako doći do svoje publike, nadam se da hoće jer su i do sada moje pjesme putovale nekim svojim prirodnim putem, nisu se gurale nego su vremenom same postale to što jesu. Ili će možda biti kao u stihu iz jedne moje pjesma “Moja prva ljubavi”: “Ostao sam onaj isti, sviram, sanjarim…” Mene još drži ta vjera u normalnost u ovoj nenormalnosti. I da odgovorim na pitanje, vrlo sam zadovoljan prvim reakcijama na ovaj singl.

Henda otkriva da je ova pjesma davno nastala. Dugo je ležala u ladici jer se njegovo poimanje bavljenja muzikom nikako nije uklapalo u ovo današnje.

“Da sad ne govorimo kako je nekad bilo sve “kako Bog zapovijeda”, a kako je danas. Album “Gdje si, dušo, gdje si, rano, i ostale pjesme” sam objavio 2008. godine i nazvao to Pop sevdah albumom 01 jer pop sevdah je moj muzički pravac još od tog mog trećeg albuma koji sam snimio 1985. godine. – kaže Henda. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending