Pratite nas

Zdravlje i ljepota

GIHT: 3 narodna lijeka za izbacivanje mokraćne kiseline iz tijela (RECEPTI)

Published

on

Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizujme i taloži oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa.

Osobe koje imaju višak mokraćne kiseline u tijelu, moraju promijeniti način ishrane. Hrana mora biti bazirana na svježem voću i porvću. Morski plodovi, meso, alkohol i prerađeni šećeri dovode do povećanja mokraćne kiseline u telu.

Ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve. Ovo su najefikasniji lijekovi za uklanjanje mokraćne kiseline iz tijela:

Soda bikarbona
Pomiješajte pola kašičice sode bikarbone i čašu vode. Popijte ovo jednom dnevno. Ako imate giht, pijte jednu ijelu kašičicu sode bikarbone rastvorene u čaši sjveže vode..

Limunada
Limunada alkalizuje organizam i pomaže pri izbjegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući giht. Svako jutro na prazan želudac, prije doručka popijte 200 ml tople vode, pomiješane sa sokom od pola limuna.

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće djeluje slično kao limunada. Pomaže pri stvaranju alkalnog okruženja u tijelu. Razblažite kašiku sirćeta u 200 ml vode i pijte 2 puta dnevno, jednu čašu prije ručka, a drugu prije večere.

Namirnice koje uklanjaju višak mokraćne kiseline su: kurkuma, ananas, sjemenke lana (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending