Pratite nas

Poznati

Vid’ ćune prava pionirska: POGLEDAJTE KAKO DANAS IZGLEDA HALIL IZ “LEPIH SELA”

Published

on

Sada već antologijski film “Lepa sela lepo gore”, reditelja Dragana Bjelogrlića, koji je 1996. godine punio kino sale, ostao je zapamćen po sceni u kojoj dva najbolja drugara u Višegradu idu u “štetu” sa teta Đanom, koju je glumila pjevačica Mira Ostojić, poznatija kao Mica Trofrtaljka..

Scena kada Mica zaviruje u Halilove gaće, te kaže “Vidi ćune prava pionirska” prepričava se i dan danas. Halila je glumio Miloš Đuričić iz Višegrada.

Radakcije Nova.rs uspjela je da pronađe Miloša, koji danas živi u Austriji, vozi kamion i ima dvoje djece.

Miloš je otkrio zbog čega se odselio u inostranstvo, ali i da ne žali što nije izgradio glumačku karijeru, koju su mu prije više od dvadeset godina predviđali mnogi.

“Ekipa koja je radila na filmu pravila je audiciju u školi i tako sam dobio ulogu Halila, po kojoj me danas svi pamte”, prisjeća se Miloš na početku razgovora.

On nam je otkrio i koji su razlozi zbog kojih je još davne 1998. godine napustio rodni Višegrad i preselio se u Austriju.

“Mogao sam da imam veoma lijepu glumačku karijeru, ali mi je tada preminuo otac sa kojim sam živio, pa sam zbog toga bio prinuđen da se preselim u Austriju kod majke, gdje i danas živim. To je bio kraj jedne možda sjajne karijere, ali nisam bio u situaciji da biram”, iskren je Đuričić i nastavlja:

“Završio sam gastronomiju i poslije toga sam se oženio. Danas radim potpuno drugačiji posao, bavim se transportom, radim za jednu veliku špediciju”.

Honorari koje su tada on i njegov drug Admir (Milan u filmu, prim.aut) dobili za uloge nisu bili veliki, kaže Miloš, ali je sjeća se uspio da kupi patike koje je želio. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending