Pratite nas

Zdravlje i ljepota

SINUSITIS: Inhalacija čajem od nane rješava problem

Published

on

Imate li običaj da, dok pijete vruć biljni čaj, istovremeno udišete i njegovu paru? Mnogi su iz sopstvenog iskustva otkrili da im to pomaže kod brojnih tegoba, pa to spontano praktikuju.

Ukoliko vam je začepljen nos ili su vam zapušeni sinusi, udišite čaj od nane. Osim što razrjeđuje sluz, ova biljka ujedno podstiče iskašljavanje i izbacivanje sluzi iz pluća, a slično djejstvo ima i bosiljak. Nana i bosiljak mogu takođe da ublaže glavobolju koja je posljedica zapušenih sinusa, ali to nije sve.

U spa-centrima i kozmetičkim salonima upravo je izlaganje lica pari sastavni dio tretmana čišćenja – vruća vodena para otvara pore i izvlači iz bilja isparive ljekovite komponente koje vaša koža prima, a rezultat je blistav i mladolik izgled. U tu svrhu možete koristiti čaj od majčine dušice, ruzmarina, bosiljka, origana, nane, kamilice ili lavande (kao i mješavinu pomenutih biljaka).

Pored dobrobiti za lice, dok udišete paru, primijetićete da postajete smireniji i opušteniji, jer se disanje tokom inhalacije mijenja – jednostavno dišete laganije i dublje, što automatski opušta nervni sistem. Zbog efekta relaksacije tretman je odlično primijeniti uveče, prije spavanja.(Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending