Pratite nas

Poznati

Dvije osobe u jednom: ELDAR TOKIĆ JE U DUŠI ELDARA SA “ĆUNOM”

Published

on

Eldar Tokić je konceptualni umjetnik, dizajner i stilista iz Olova. Alter ego mu je žena po imenu Robin Firs koji pokušava da napravi revoluciju u umjetnosti. Dvije osobe u jednom -Eldar i Robin dobar i zao tako opisuje sebe

Ovaj 26 – godišnji umjetnik iz Olova priznaje da je žena u muškom tijelu. Žao mu je što kao transrodna osoba u bosanskohercegovačkoj sredini živi neprihvaćen i neshvaćen.

Kroz život je prolazio pakao. Ranoje ostao bez oca, a živio je s majkom čije je zdravlje bilo značajno narušeno. Nikada se od nje nije odvajaoili odvajala. Teško je definiati, jer Eldar je zapravo djevojka u muškom tijelu.

Danas se Eldar Bavi se dizajniranjem unikatnih naočala, nakita i odjeće, sve stvara sam, bez ičije pomoći. Tako samouk uspio je doći do zvijezda te je svojim radovima oduševio kako domaću, tako i regionalnu i svjetsku scenu. Za njegove radove zainteresirala se i jedna od najpoznatijih svjetskih modnih ikona glumica Paris Hilton, a nije jedina koja je prepoznala njegov talent. Eldar ekskluzivno najavljuje saradnju i s megapopularnom Lady Gagom.

“Bh. reperi Jala Brat i Buba Corelli su prvi prepoznali moj rad, a kasnije i Slađana Mandić, Rialda Karahasanović i Kenan Tahirović, nakon toga regionalne i svjetske zvijezde, kao što su Paris Hilton, Tyra Banks, Ty Hunter, Natalia Kills, Perez Hilton, Iggy Azalea, Billy Porter, Rokael Beauty, ali i dizajneri Robert Cavali i Dolce & Gabbana, Stefano Gabbana, na društvenim mrežama pohvalili su moj rad. Uskoro me očekuju i saradnje s nekima od njih – otkrio je u intervjuu za „Azru“ Eldar Tokić, alias Robin Fierce. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending