Pratite nas

Poznati

Spektakularna priredba sarajevskih i beogradskih zvijezda: BEMBAŠU SU FINANSIRALI ŠABAN, HARIS, HALID, ČOLA, BORA ČORBA, KEMO, GORAN….

Published

on

Sarajevo se skoro i ne sjeća spektakularne priredbe na stadionu Koševo, održane 11. juna 1986. godine kada su sarajevske i beogardske zvijezde odradile humanitarnu priredbu “Kad ja pođoh na Bembašu”.

Bila je to fešta za pamćenje. Svi učesnici su nastupili besplatno. Tokom dana na stadionu Koševo su odigrali fudbalsku utakmicu estradni reprezentativci Beograda i Sarajeva, a na veče pred rekordnih 50.000 posjetilaca svi su pjesmom darivali Sarajlije i sarajevsko omiljeno kupalište.

Kapiten beogradske reprezentacije je bio Šaban Šaulić, a Sarajlije je predvodio Haris Džinović, koji je tada nastupao u ansamblu “Sar e roma”. Utakmica je završeno neriješeno, nije bilo povreda. Ali, jeste bilo majstorskih Šabanovih poteza, u nekoliko navrata je predriblao Bešlića.

Uz Šabana, za beogradsku ekipu su nastupali Bora Đorđević, koji je inače dobar fudbaler. Bili su to Miroslav Ilić kojeg su na terenu prozvali balerina, te robusni Radiša Urošević, visoki Aca Ilić

Reprezentacija Sarajlija je bile hendikepirana neigranjem Zdravka Čolića, koji je tih dana slomio nogu, a u ekipi su bili pored kapitena Harisa, još Kemal Monteno, Goran Bregović, Davorin Popović, Halid Bešlić…

Zajvaljujući ovim sredstvima i akciji tadašnjih estradnih radnika Beograda i Sarajeva, čuvena Benbaša, u to vrijeme jedino kupalište Sarajlija, je obnovljena. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending