Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Čuvavjte se zime: I ONA MOŽE DA “PRESUŠI” DOKTORI KAŽU DA JE TO “ZIMSKA VA*INA”

Published

on

Hladno vrijeme moglo bi poharati Ebropu ove zime, za razliku od prethodno iznadprosječno toplih godina, a temperature oko nule te ispod nje svakako ostavljaju posljedice i na naš organizam, tvrde naučnici.

Iako nam je glavni prioritet ostati topli kako vrijeme postaje hladnije – hladnoća bi također mogla ugroziti vaše zdravlje, prenosi The Sun. Doktorica Ishani Kar-Purkayastha, savjetnica za javno zdravstvo, kaže kako bi temperatura u našim domovima trebala iznositi najmanje 18 Celzijusa, posebno kod onih sa smanjenom pokretljivošću, koji imaju 65 i više godina ili imaju neko utvrđeno zdravstveno stanje.

Hladno zimsko vrijeme može utjecati na sve dijelove tijela – uključujući i vaše privatne dijelove. A što je ozbiljnije, hladno vrijeme također znači da ćete vjerovatnije patiti od ozbiljnih stanja kao što su srčani udar ili krvni ugrušci.

Brojne su zdravstvene opasnosti koje hladno vrijeme može pokrenuti…Mogu se pojaviti krvni ugrušci, kjudi izloženi hladnom vremenu vjerovatnije će doživjeti srčani udar, tokom zimske sezone moguća je pojava ekcema,

“Žene će vjerovatno više patiti od suhoće rodnice tokom zimskih mjeseci, kaže Mary Burke, bivša primalja NHS i viša klinička sestra na Klinici za plastičnu kirurgiju i estetiku u Londonu.

“Suh jesenji i zimski zrak iscrpljuje vlagu iz naših tijela, čineći našu kožu dehidriranom i ispucanom, a vanjske sluznice suhima – rekla je.

Iako je to problem o kojem se malo otvoreno razgovara, vagine mogu za to vrijeme ući u ‘sušni period”.

“Kad provodimo puno vremena u klimatiziranim sobama ili s uključenim grijanjem, živimo u zraku koji nosi vrlo malo vlage. A suhoća koju doživljavamo često se može proširiti na svaki centimetar našeg tijela, uključujući i naša najprivatnija područja – ističe Burke, koja preporučuje korištenje prirodnih vaginaleta ili pak lubrikanata tokom se*sa da bi se smanjila mogućnost javljanja infekcije i peckanja. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending