Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BOLNI ZGLOBOVI: Melem od senfa, meda i … (RECEPT)

Published

on

Ovo je recept ruske narodne medicine, koji je pokazao izuzetan stepen efikasnosti. Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji imamo svi.
Recept je zaista djelotvoran i pomaže već poslije prvog nanošenja, a kada ga redovno koristite dovodi do trajnog oklakšanja i nestanka bolnih senzacija u zglobno – koštanom sistemu.

POTREBNI SASTOJCI: 1 kašičica meda, 1 kašičica senfa (ljutog), 1 kašičica sitne soli, 1 kašičica vode

Sve temeljito promiješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu koja se zatvara. Melema ćete dobiti za nekoliko dana i čuvajte ga u frižideru.

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku vrećicu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata.

Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Možete oblogu staviti i pred samo spavanje i držati je tokom noći, ali onda povedite računa da dobro uvijete tretirano mjesto, kako se oblog ne bi razmazao u toku sna. Ujutro isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekt ćete osjetiti već nakon prve procedure. Kasnije tretman ponavljajte po potrebi ili preventivno dva do tri puta nedjeljno.

Jedan od sastojka melema – senf, u narodnoj medicini je poznat kao lijek protiv bolova u zglobovima i koštano-zglobnom sistemu, ali takođe pomaže i kod glavobolja, prehlade, bolnog grla, promuklosti. Jednom riječju, veoma ljekovita i moćna namirnica. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending