Pratite nas

Kućni ljubimci

Sjećanje na malog heroja Lea: PANČEVO JE PODIGLO SPOMENIK PSU KOJI JE SPASIO NJIHOVU SUGRAĐANKU

Published

on

Jazavičar, koji je živio u Pančevu sa svojim vlasnicima, bio je jedan od omiljenih pasa u komšiluku. Uvijek veseo i raspoložen za igru. Tada, niko nije mogao ni da zamisli, koliko se hrabrosti krije u ovom dvogodišnjem psu.

Jedna djevojčica koja je tada imala 11 godina, u svom naselju, vozila je rolere, ali odjednom se ispred njen stvorio ogromni bulmastif, koji je srušio i počeo da je grize. Koliko je bio jak, vukao je i bacao sa jedne na drugu stranu ulice. Jazavičar, po imenu Leo, tada je bio u šetnji sa svojim vlasnicima.

Kada je vidio šta se dešava, odmah je potrčao ka ogromnom mastifu i počeo da se bori sa njim. Naravno “Meda”, kako se od milošte zvao mastif, nanio je teške povrede malenom Leu, a veterinar je vlasnicima rekao da bi bilo najbolje da ga uspavaju, jer mu je zdravstveno stanje, bilo veoma loše.

Iako su na sve načice pokušavali da ga spasu, Leo nije izdržao, a svu žrtvu je podnio, kako bi spasio djevojčicu, od čeljusti bijesnog mastifa i na taj način joj sačuvao život.

Leu je na zahtjev mještana Pančeva onapravljen i spomenik 2015. godine, a na postolju je ispisan i njegov herojski čin:

“Za sve male heroje velikog srca” (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending