Pratite nas

Poznati

Sankcije: ZAŠTO JE BIO ZABRANJEN ČOLIN SPOT “MALO POJAČAJ RADIO”?

Published

on

Legendarni Zdravko Čolić u pojedinim fazama svoje karijere nije bio miljenik autoriteta u pojedinim medijskim kućama u Jugoslaviji.

Na slici vidimo Čolu iz osamdesetih godina, u vrijeme kada je već bio pjevač broj jedan. Već je imao nisku hitova sa singl ploča, te LP-ije. Godine 1982. sve je bilo u znaku albuma “Malo pojačaj radio”

Međutim, tadašnji autoriteti u medijskim kućama su odbili da emituje reklamni spot za Čolin LP “Malo pojačaj radio”, jer su se u reklami spominjali “Agrokomerc” i “Jugoton”. U obrtazloženju je još stajalo da se pojavljuju i nekakvi vojnici sa “nerazumljivim oznakama”.

Ovaj spot se samo prikazivao u kinima, u kojima je tada predstavljen film o Zdravku Čoliću, koji nije naišao na rekordne posjete, a očekivale su se. Čak se i Čola složio a je film rađen na brzinu. (Naj portal/Foto:Naj potal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending