Pratite nas

Poznati

Sarajevski meraci Šabana Šaulića: VOLIO JE JEDNU EMINU, A ZORE JE DOČEKIVAO KOD MEHE NA SEDRENIKU

Published

on

Šaban Šaulić je rođen u Šapcu, živio je jedno vrijeme u Biljeljini, a stalno se nastanio u Beogradu. U njegovom srcu posebno mjesto je bilo za Sarajevo.

Nekakve čudna i neobjašnjiva veza između Šabana i Sarajeva je oduvijek postojala. Jednom prlikom je prioznao da ga je sarajevska publika prva prigrlila u ondašnjoj Jugoslaviji, još dok je snimao svoje prve singlove: Utjehu. Sjećam se te žene, Nisi došla kada sam te zvao…

Šabanov prvi festivalski nastup desio se na “Ilidži 1972. Godine” kada je otpjevao pjesmu legendarnog ISmeta Alajbegovića Šerbe “Sada je svemu kraj” i doživio nezapamćene ovacije. Zanimljivo je da je tada za Šabanov nastup inervenisala Silvana Armenulić, koja je koristeći prijateljstvo sa Šerbom, molila da on Šabanu dadne svoju najljepšu pjesmu. U to vrijeme Šaban se zabavljao sa njenom sestrom Mirjanom, malo je nedostajalo da on bude Silvanin zet.

Kako je rasla Šabanova popularnost, tako se ljubav između Sarajeva i “Šaleta”, kako su ga Sarajlije zvale razvijala. Grad prirlio njega, a on mu uvijek dolazio otvorebnog srca.

Malo je poznato da je Šaban osamdesetih godina u Sarajevu imao veliku ljubav. U tajnosti su se voljeli on i Emina, plavuša koja je radila na sarajevskoj stomatologiji. Jednom prilikom je zaključao u hotelskoj sobi u Holidej inu, jer ga je željekla ostaviti.

A kada bi se završili Šabanovi koncertni nastupi, kralj bi pravac s društvom u čuvenu kafanu “Uranak”, u narodnu poznatiju “Kod Mehe na Sedreniku”. Tu bi u sitne sate, uz rakiju I mezu, znao zapjevati, dati duši oduška.

Volio je Šaban i fudbal. Redovno je na Koševu igrao za reprezentaciju estradnih zvijezda. I obavezno se odrticao honorara u humanitarne svrhe.

Ova slika nastala je osamdesetih godina. Vidimo Šabana Šaulića u kafani “Kod Mehe” u društvu sa Tonijem Frankovićem. Nakon sjajnog nastupa na VEN-ovoj priredbi “Lica s naslovnih strana” 1982. Godine, zaputio se pravo na Sedrenik I tu ostao do ranih jutarnjih sati. Volio je iz ove prespekzive gledati Sarajevo. Sa Sedrenika se, inače, pruža divan pogled na grad, a muzika se čula sve do Baščaršije. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending