Pratite nas

Poznati

Sjećanje na Ćazima Čolakovića: U KAFANI “KOD MEHE” NA SEDRENIKU SVE JE KRENULO

Published

on

S novim vremenima kao da polako nestaje onih lijepih meraklijskih kafanskih druženja u Sarajevu. Nestaju i kafane, a niču diskoteke, klubovi. Ostaju samo uspomene na kultna mjesta u kojima se slavilo, rađale nove ljubavi i prijateljstva, ali i tugovalo.

Nesumnjivo jedno od posebnih sarajevskih omiljenih mjesta bila je kafana “Uranak”, u narodu poznatija “Kod Mehe” na Sedreniku. Ovdje se pjevalo, veselilo, dobro jelo i pilo do prvih pijetlova.

Ovdje su karijeru počele brojne velike zvijezde bivše Jugoslavije, Između ostalih Jašar Ahmedovski, Halid Bešlić, Ćazim Čolaković… Tu je godinama goste na harmonici uveseljavao Ismet Alajbegović Šerbo. Ovdje je dugo pjevao Čazim Čolaković, koji je sedamdesetih godina bio najbolji gradski pjevač u Sarajevu,a pjevala je čuvena Keti, koja je rano umrla..

Kafane “Kod Mehe” više nema. Ostale su samo zidine. Gazda Meho Poturković je umro, djeca otišla u inostranstvo. Ali, ostale su uspomene na nezaboravne derneke na Sedreniku, odakle je pu*ao pogled po Šeheru na Miljacki, a razlijegala se pjesma svih velikih zvijezda. Ovdje su redovno dolazili i pjevali Šaban, Vida, Šemsa, Besko, Muharem, Bešlić…(Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending