Pratite nas

Poznati

Trebinje – grad dvometraša: I BRAĆA DRAŽEN I ACO PETROVIĆ VUKU HERCEGOVAČKE KORIJENE (VIDEO)

Published

on

O legendarnoj braći, košarkaškim asovima DraženuiI Aleksandru Petroviću sve se zna. Ušli su u legende jugo i hrvatske košarke. Ali, malo je poznat podatak da njihova loza vuče korijenje iz Trebinja.

Naime, njihov otac Jovan Petrović je rođen u trebinjsom selu Janjač. Njegova rodna kuća još je tu, iako je selo skoro napušteno. O tome svjedoči sjajan video zapis kojeg je objavio trebinjski publicista i profesor Nebojša Vukanović na svom kanalu nebojsavukanovic.info. On je objavio zanimljivu fotografiju i video reportažu o rodnom selu oca proslavljenih košarkaša.

Selo Janjač i autentična stara hercegovačka kamena kuća i pomoćni objekti prekriveni slamom na trebinjskim brdima, u kojoj je rođen otac i djed slavnih košarkaša Dražena i Aleksandra Petrovića, djeluju kao ostaci prastarih davnina.

Jovan Petrović, otac slavnih košarkaša, rano je napustio rodno ognjište, kao i mnogi sumještani tog škrtog kraja u hercegovačkim brdima. Rođaci i komšijei kažu da su Dražen i Aco, kao mali dječaci do polaska u školu, svake godine iz Šibenika dolazili u očevo rodno selo, sve dok nisu započeli školovanje i košarkašku karijeru.

U selo će, najavile su vlasti, tek stići struja. Dakle, tek u 21. vijeku!

Zanimljivo je da su u Trebinju rođeni slavni košarkaši Zdravko Čečur, legenda KK Bosna, Sabahudin Dino Bilalović koji je karijeru započeo u KK “Leotar”, iako ih Vukanović ne spominje u prilogu, zatim Dejan Bodiroga, bliži rođak braće Petrović… S toga nije ni čudo da su Trebinje nezvanično prozvali “gradom košarkaških gorostasa”. (Naj portal)

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending