Pratite nas

Zdravlje i ljepota

MUČNINA, NADUTOST: Čajevi koji smiruju želudčane tegobe!

Published

on

Želudačne tegobe, kao što su grčevi, gasovi i nadutost jedan su od najčešćih zdravstvenih poteškoća kod mnogih ljudi. Mogući uzroci mučnine i bolova u želucu su: lijekovi, hemoterapija, gastrointestinalni poremećaji, migrene, stress, tjeskoba, depresija, jutarnja mučnina / trudnoća, poremećaji štitnjače. Dnosimo prirodna rešenja koja ublažavaju ove simptome.

Čaj od đumbira
Đumbir opušta digestivni trakt i omogućava hrani da prolazi kroz njega glatko, bez zadržavanja. Podstiče probavu i smiruje nelagodu u želucu, kao i mučnine. Poznato je da đumbir ima protivupalna svojstva, jača imunološki sistem i pomaže u detoksikaciji jetre. Njegova svojstva mogu pomoći u smanjenju osećaja mučnine tokom trudnoće i hemoterapije.

Čaj od nane
Nana je posebno efikasna u liječenju probavnih poremećaja. Etarsko ulje nane djeluje opuštajuće na želudac i crijeva i stimuliše lučenje žuči. Smanjuje grčeve, olakšava osjećaj mučnine i nelagode, te oslobađa od gasova. Ugodan miris čaja smiruje i živčani sistem. Takođe, nana je popularna alternativa za liječenje sindroma iritabilnog crijeva (IBS), crijevnog poremećaja koji uzrokuje bol u stomaku, nadutost, nepravilan rad crijeva.

Čaj od kamilice
Blago djejstvo kamilice smiruje želudac i olakšava probavu. Oslobodiće vas suvišnih gasova i smanjiti upalu sluzokože želuca. Liječi različite gastrointestinalne poremećaja, uključujući nadutost, probavne smetnje, dijareju, anoreksiju, mučninu, bol i povraćanje.

Čaj od komorača
Komorač ima vrlo odličan učinak u liječenju želudačnih tegoba i crijeva. Čaj od komorača smanjuje nadutost, smiruje grčeve u stomaku i crijevima, te ublažava i mučninu. Komorač olakšava mišiće probavnog trakta.

Čaj od korijena sladića
Čaj od korijena sladića se najčešće koristi kao lijek za želudac, a njegova velika moć leži u tome da smanjuje simptome probavnih smetnji i mučnine. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending