Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BOLNI MIŠIĆI I ZGLOBOVI: Ovaj melem pomaže nakon prvog nanošenja (RECEPT)

Published

on

Bol u leđima je sve učestaliji problem. Gotovo svaki treći čovjek se barem jednom susreo sa ovom vrstom bola. Rješenje za ovaj problem ima tradicionalan medicina. Umjesto da trošite puno novca na kreme protiv bolova, napravite sami domaći melem. Za pripremu će vam biti potrebna samo 3 satojka.

Glavni sastojak ovog melema je crvena paprika, a dobro je poznato da je ona vrlo ljekovita. Ona je dobra za oslobađanje svih vrsta bolova, a djeluje povoljno i na nervni sistem. Ovaj melem će vam pomoći da se brzo i učinkovito riješiti bolova u mišićima i zglobovima.

POTREBNI SASTOJCI: 250 ml maslinovog ulja, 2 kašike mljevene crvene paprika, 15 grama pčelinjeg voska
Zagrijte maslinovo ulje zajedno sa crvenom paprikom na pari. Izmiješajte i ostavite da se smjesa ohladi oko 20 minuta, a onda još jednom zagrijte i ponovite cijeli postupak. Zatim procijedite ulje kroz gustu gazu i ostavite ga sa strane.

Vosak zagrijte dok se potpuno ne otopi, a zatim dodajte smjesu ulja i paprike u njega i dobro promiješajte. Melem čuvajte u staklenoj posudi.

Koristite melem kada god osjetite bol u mišićima i zglobovima.

Napomena: Izbjegavajte nanošenje melema na otvorene rane.(Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending